Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Μαφάλντα (Ένα υπέροχο κόμικ για την παραγωγή προφορικού & γραπτού λόγου)

Η Μαφάλντα είναι δημιούργημα του Αργεντινού σκιτσογράφου Joaquín Salvador Lavado, ο οποίος είναι γνωστός με το ψευδώνυμο Quino (Κίνο).



Η Μαφάλντα (Ματθίλδη στα ελληνικά) είναι ένα πεντάχρονο κοριτσάκι, με αντίληψη ενηλίκου. Είναι πολιτικοποιημένη και βαθύτατα προβληματισμένη. Ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο, την παγκόσμια ειρήνη και επαναστατεί για όλα τα στραβά που βλέπει γύρω της. Είναι πανέξυπνη, ευγενική, περίεργη και αμετανόητα απαισιόδοξη. Αγαπά την οικογένειά της, αλλά μισεί την σούπα. Λατρεύει τους Μπιτλς και θέλει να γίνει διερμηνέας στον ΟΗΕ, όταν μεγαλώσει.

Το περιβάλλον που ζει και κινείται η ηρωίδα το αποτελούν οι γονείς της - δυο φυσιολογικοί και συνηθισμένοι άνθρωποι- ο αδελφός της Γκίγιε, που λατρεύει τη σούπα και μια ομάδα φίλων τους: ο ονειροπόλος Φελίπε, ο φιλοχρήματος Μανολίτο, η υπολογίστρια Σουζανίτα, ο καλοκάγαθος Μιγκελίτο και η κοντούλα Λιμπερτάδ (Ελευθερία), έμμεσο σχόλιο του Κίνο για την πολιτική κατάσταση στην Αργεντινή την δεκαετία του εξήντα (αυταρχικό καθεστώς Περόν, Χούντα Βιδέλα).



Εξαιρετικό υλικό για την παραγωγή προφορικού & γραπτού λόγου. Κλικάρετε εδώ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...