Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Το μονοπάτι της γνώσης - προορισμός Ελληνική Ιστορία

«Το μονοπάτι της γνώσης - προορισμός Ελληνική Ιστορία» είναι ένα διασκεδαστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι, που καλεί τους παίκτες να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους στην ελληνική ιστορία μέσα από μια διαδρομή στο μονοπάτι της γνώσης. Μοιάζει με επιτραπέζιο παιχνίδι, όπου κάθε παίκτης απαντά σε ερωτήσεις και στη συνέχεια μετακινεί το πιόνι του στην τρισδιάστατη επιφάνεια του παιχνιδιού με σκοπό να τερματίσει πρώτος.
Αποτελείται από δύο ξεχωριστούς δίσκους. Ο πρώτος περιλαμβάνει ερωτήσεις από την Εποχή του Λίθου μέχρι τους Ρωμαϊκούς χρόνους και ο δεύτερος από την Πρώιμη Βυζαντινή περίοδο μέχρι και την Ελλάδα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Συνολικά περιλαμβάνει πάνω από 1.500 ερωτήσεις. Σε κάθε ερώτηση, ο παίκτης καλείται να επιλέξει τη σωστή ανάμεσα σε τρεις πιθανές απαντήσεις με σκοπό να μετακινήσει το πιόνι του στην τρισδιάστατη επιφάνεια του παιχνιδιού, ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας της ερώτησης. Κάποιες «κάρτες-έκπληξη» που εμφανίζονται κάνουν το παιχνίδι πιο διασκεδαστικό και απρόβλεπτο.
Στο τέλος, κάθε παίκτης μπορεί να έχει συνολική εικόνα των ερωτήσεων που του έτυχαν αλλά και των σωστών απαντήσεων. Μπορεί, επίσης, να αντλήσει περισσότερες ιστορικές πληροφορίες για οποιαδήποτε ερώτηση επιλέξει, μέσω μιας πλήρους ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας της ελληνικής ιστορίας, η οποία περιέχεται στο δίσκο. Ταυτόχρονα, έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί την εγκυκλοπαίδεια ανεξάρτητα από το παιχνίδι και, μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό αρκετών χιλιάδων ηλεκτρονικών σελίδων, να βρει γρήγορα την πληροφορία που αναζητά.
Για την ολοκλήρωση της εγκυκλοπαίδειας έχουν εργαστεί περισσότερα από 60 στελέχη του ΙΜΕ σε διάφορα αντικείμενα: ανάλυση και οργάνωση πληροφορίας, συγγραφή ιστορικών και αρχαιολογικών κειμένων, οπτική τεκμηρίωση, ανάπτυξη διαδραστικών εφαρμογών, φωτορεαλιστική απεικόνιση και κατασκευή τρισδιάστατων αναπαραστάσεων.
Γλώσσα: ελληνικά, αγγλικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...