Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Smarthistory: Ένας υπέροχος ιστότοπος!!




Κλικάρετε εδώ!!
Το Smarthistory είναι μια βραβευμένη δωρεάν online υπηρεσία για την μελέτη της ιστορίας της τέχνης. Δημιουργημένο από τους καθηγητές Beth Harris και Steven Zucker, καλύπτει πάνω από 350 έργα τέχνης και απευθύνεται κυρίως σε σπουδαστές, χωρίς ασφαλώς να αποκλείει και τους απλούς επισκέπτες. Στον τίτλο του αυτοπροσδιορίζεται ως ένα «πολυμεσικό, διαδικτυακό βιβλίο για την ιστορία της τέχνης» και φιλοδοξεί να αποτελέσει αξιόλογη εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά (και ακριβά) βιβλία του είδους.

image
Βασικό χαρακτηριστικό του Smarthistory είναι ότι δίνει μεγάλη έμφαση στη χρήση βίντεο (τη στιγμή που γράφεται το άρθρο υπάρχουν διαθέσιμα πάνω από 300), αλλά και στο ότι ενθαρρύνει τη συζήτηση γύρω από ένα έργο ή έναν καλλιτέχνη. Για το λόγο αυτό δημιουργούνται ομάδες μελέτης (Study groups), που περιγράφονται ως «δίκτυα κοινωνικής εκμάθησης», όπου οι σπουδαστές μπορούν να κάνουν ερωτήσεις, να βοηθούν άλλους σπουδαστές και να συνδέονται μαζί τους.
Ο χρήστης μπορεί να πλοηγηθεί στο διαθέσιμο υλικό ανά χρονική περίοδο, στυλ / τεχνοτροπία, ανά καλλιτέχνη αλλά και ανά επιλεγμένη θεματική, μέσα από τη μελέτη συγκεκριμένων παραδειγμάτων (case studies).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...