Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

World Wonders Project: Μια ψηφιακή κιβωτός με τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς


πηγή: http://www.tanea.gr/
Μια ψηφιακή κιβωτό στην οποία διασώζονται ορισμένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς – κανένα όμως από την Ελλάδα – δημιούργησε η Google.
Το World Wonders Project (έργο Θαύματα του Κόσμου), το οποίο είναι από χθες προσβάσιμο δωρεάν σε όλο τον κόσμο, δίνει στους χρήστες τού Διαδικτύου τη δυνατότητα να περιηγηθούν εικονικά μνημεία εξέχουσας πολιτιστικής, ιστορικής ή φυσικής σημασίας.
Πρόκειται για 132 μνημεία που βρίσκονται σε 18 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, της Αυστραλίας και της Αμερικής: από το παλάτι των Βερσαλλιών στη Γαλλία και το Στόουνχεντζ στη Βρετανία, μέχρι τα ερείπια της Πομπηίας στην Ιταλία και τους αρχαίους ναούς του Κιότο στην Ιαπωνία.
Η διαδικτυακή πλατφόρμα της Google χρησιμοποιεί την υποδομή του προγράμματος Street View, επιτρέποντας στους χρήστες της να εξερευνήσουν σπιθαμή προς σπιθαμή τα μνημεία μέσα από πανοραμικές φωτογραφίες 360 μοιρών.
Η λήψη των φωτογραφιών έγινε από δεκάδες οχήματα στα οποία η εταιρεία έδωσε το όνομα Google Trike. Πρόκειται για ποδήλατα με τρεις ρόδες, στα οποία έχει εγκατασταθεί ένα περίπλοκο σύστημα φωτογραφικής απεικόνισης με εννέα φακούς.
Ο επισκέπτης της πλατφόρμας μπορεί να θαυμάσει ακόμη και τις πιο αδιόρατες λεπτομέρειες της αρχιτεκτονικής του κάθε μνημείου, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνει - σε μορφή κειμένου - αναλυτικές πληροφορίες για την ιστορία του κάθε μνημείου και μπορεί, αν το επιθυμεί, να παρακολουθήσει σχετικά βίντεο στο YouTube.
Σε ορισμένες περιπτώσεις έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί τον περιβάλλοντα χώρο με τη χρήση της τρισδιάστατης τεχνολογίας. Η πλατφόρμα είναι προϊόν συνεργασίας της Google, της UNESCO, του Παγκόσμιου Ταμείου Μνημείων, του φωτογραφικού πρακτορείου Getty Images και του ιστότοπου Ourplace και αποτελεί συνέχεια του Google Art Project, μιας πλατφόρμας που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Απρίλιο, η οποία δίνει στους επισκέπτες της τη δυνατότητα να περιηγηθούν εικονικά τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου (μεταξύ αυτών και τα Μουσεία Ακρόπολης, Μπενάκη και Κυκλαδικής Τέχνης).
Κλικάρετε εδώ για να αρχίσετε τα υπέροχα εικονικά ταξίδια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...