Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

10 Χρήσιμες Ιστοσελίδες για τη δημιουργία on-line Δωρεάν Κριτηρίων Αξιολόγησης και Κουίζ



Ο blogger, David Lazar, προσφέρει μερικές προτάσεις για δοκιμασίες αξιολόγησης και κουίζ.

Με το Διαδίκτυο να συνεχίζει να επηρεάζει την εκπαίδευση και τις μεθόδους της διδασκαλίας στην τάξη,  όλο και περισσότερο, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί εκπαιδευτικοί παίρνουν τώρα δοκιμές και κουίζ σε απευθείας σύνδεση.
 Εδώ είναι μια λίστα δέκα καταπληκτικών sites που επιτρέπουν στους εκπαιδευτικούς να αναζητούν και να δημιουργούν εύκολα εξετάσεις και κουίζ για τους μαθητές τους, εντελώς δωρεάν.
Builder Εξετάσεων
http://www.exambuilder.com/
Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα σε απευθείας σύνδεση εργαλεία. Είναι εύκολο στη χρήση για τη δημιουργία όχι μόνο τις δοκιμών, αλλά και την ανταλλαγή τους με τους μαθητές σας,  δίνοντάς τους πρόσβαση στις δοκιμές.
Google Docs
http://docs.google.com
Το Google Docs έχει ένα έντυπο αίτησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε μεγάλα κουίζ. Αφού έχετε δημιουργήσει το κουίζ, μπορείτε να το μοιραστείτε με όλους είτε από τους μαθητές σας, θεωρώντας ότι όλοι έχουν λογαριασμούς Google, ή απλά να στείλετε email στο κουίζ για τους απευθείας από το Gmail λογαριασμό σας.
ProProfs
http://www.proprofs.com/
Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα σε απευθείας σύνδεση εργαλεία για κουίζ. Μπορείτε να προσθέσετε πολύχρωμες εικόνες για πιο δυναμική εμφάνιση στις εξετάσεις σας. Μόλις το δημιουργήσετε μπορείτε  να μοιραστείτε τις δοκιμές με τους μαθητές σας.
Classmarker
http://www.classmarker.com/
 Η ιστοσελίδα λειτουργεί καλύτερα, εάν εργάζεστε με μια μικρή ομάδα, αφού ο καθένας που θέλει να λάβει το κουίζ σας θα πρέπει να εγγραφεί στην ιστοσελίδα.
MyQuizCreator
http://myquizcreator.com/
Το MyQuizCreator είναι μια μεγάλη επιλογή, εάν θέλετε να δημιουργήσετε εύκολα και σύντομα κοινόχρηστο κουίζ, δεδομένου ότι επιτρέπει μόνο σε σας να δημιουργήσετε τις δοκιμές με μέγιστο αριθμό 15 ερωτήσεις. Το Κουίζ σας μπορεί στη συνέχεια εύκολα να ενσωματωθεί σε μια ιστοσελίδα ή blog, όπου οι μαθητές μπορούν να πάνε να το πάρουν.
EasyTestMaker
http://www.easytestmaker.com/default.aspx
Η δωρεάν έκδοση της υπηρεσίας σας επιτρέπει να κάνετε άριστες δοκιμές για δωρεάν. Έτσι, αν το χρησιμοποιείτε για να κάνετε  εξετάσεις, θα  πρέπει να τις εκτυπώσετε. Παρόλα αυτά, είναι ένα από τα καλύτερα σε απευθείας σύνδεση  εργαλεία και σας παρέχει μια από τις μεγαλύτερες ποικιλίες των τύπων και μορφών ερώτηση.
Quibblo
http://www.quibblo.com/
Εδώ εσείς και οι μαθητές σας μπορούν να κάνετε κουίζ ο ένας για τον άλλο, να τα μοιραστείτε και στη συνέχεια δείτε τα αποτελέσματα για να δούμε ποιος έκανε το καλύτερο.
eQuizzer
http://www.equizzer.com/
Εδώ είναι ένας εξαιρετικός κατασκευαστής τεστ που επιτρέπει στους δασκάλους να δημιουργήσουν προσαρμοσμένες δοκιμές και να έχουν τους μαθητές τους σε απευθείας σύνδεση. Παρέχει μια πολύ βολική μέθοδος για τον έλεγχο των παιδιών στο διαδίκτυο και είναι δωρεάν.
Σε απευθείας σύνδεση γεννήτρια Quiz Charles Κέλλυ
http://a4esl.org/c/qw.html
Αν σας αρέσει να κάνετε πολλαπλές εξετάσεις επιλογής με μια μεγάλη ποικιλία και ελευθερία στον τρόπο με τον οποίο έχετε τη μορφοποίηση και τη διατύπωση των ερωτήσεων, αυτή είναι η ιστοσελίδα για εσάς.
JavaScript QuizMaker
http://www.attotron.com/pub/Quizmake.htm
Αυτή η ιστοσελίδα είναι μεγάλη, επειδή σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα κουίζ που θα πάρει μετατραπεί σε JavaScript αμέσως. Όταν η μετατροπή ολοκληρωθεί, μόλις λάβει τον κώδικα και επικολλήστε το στο blog ή το site σας για τους μαθητές να λάβουν.
Τα εργαλεία αυτά είναι χρήσιμα για τους εκπαιδευτικούς, επειδή είναι εύκολα στη χρήση, ακόμη και για τους εκπαιδευτικούς που δεν γνωρίζουν τον υπολογιστή, και συντελούνν στην αύξηση της παραγωγικότητας στην τάξη. Και το καλύτερο από όλα, εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου για όλους τους εμπλεκόμενους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...