Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Elementary School Abolishes Homework / Σχολείο καταργεί τη δουλειά για το σπίτι

Το όνειρο κάθε μαθητή πραγματικότητα σε ένα δημοτικό του Μέριλαντ

Οι μαθητές ενός σχολείο του Μέριλαντ μπορούν να γυρίσουν σπίτι ήσυχοι ότι δεν απαιτείται άλλη δουλειά. Αυτό που πρέπει να κάνουν μόνο είναι να διαβάζουν ένα βιβλίο της επιλογής τους για 30 λεπτά κάθε βράδι, γράφει το Fox 5.

H ιδέα ήταν της Στέφανι Μπραντ, η οποία έγινε διευθύντρια του σχολείου πριν από δύο χρόνια. Μετά από έρευνα ανακάλυψε μαζί με τους συναδέλφους της ότι «έδιναν δουλειά στο σπίτι επειδή έτσι νόμιζαν ότι πρέπει να κάνουν» κι όχι επειδή αυτό βοηθούσε πραγματικά τους μαθητές.

Η σχετική διεύθυνση εκπαίδευσης έδωσε την άδεια στην Μπραντ να δοκιμάσει την ιδέα της και οι γονείς στηρίζουν τη νέα μέθοδο. «Όταν ο γιος μου γυρίζει σπίτι έχει χρόνο να χαλαρώσει. Και πιστεύω ότι τα παιδιά χρειάζονται χρόνο για να χαλαρώσουν» είπε ένας.

Τώρα οι μαθητές πηγαίνουν στη βιβλιοθήκη κάθε μέρα αντί για μια φορά την εβδομάδα, που ισχύει για τα υπόλοιπα σχολεία και το σχέδιο φαίνεται ότι λειτουργεί καλά: οι μαθητές της 5ης τάξης παρουσίασαν επάρκεια 72% στα μαθηματικά και 81% στην ανάγνωση σύμφωνα με τις κρατικές εξετάσεις. Σε ένα σχολείο που το 70% των μαθητών δε μιλάει αγγλικά στο σπίτι αυτό είναι ένα πολύ καλό ποσοστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...