Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Star Trek: 46η επέτειος του πρώτου επεισοδίου στην Google

                  
To διαδραστικό doodle με αφορμή την σημερινή επέτειο από την προβολή του πρώτου επεισοδίου της τηλεοπτικής σειράς
Star Trek: 46η  επέτειος του πρώτου επεισοδίου στην Googleπηγή: www.lifo.gr
 
 
Το διαδραστικό doodle που εμφανίζεται στην αρχική σελίδα του Google παρουσιάζει τους χαρακτήρες της αμερικάνικης τηλεοπτικής σειράς επιστημονικής φαντασίας που προβλήθηκε στο NBC στις ΗΠΑ από τις 8 Σεπτεμβρίου 1966 έως 3 Ιούνη 1969.

Το γράμμα G στο λογότυπο του Google είναι ο κ. Σποκ, ίσως η πιο αξέχαστη χαρακτήρα από τη σειρά. Το πρώτο «O» παίζει το χαρακτήρα του Nyota Uhura και το δεύτερο τον James T Kirk, τον διοικητή του USS Enterprise. Το γράμμα L φαίνεται να μοιάζει με Hikaru Sulu.
Το doodle ανοίγει τη γέφυρα του Εντερπράιζ και στη συνέχεια, το δεύτερο «Ο» και το «Ε» βγαίνουν έξω από την κόκκινη πόρτα στην αίθουσα μεταφοράς και από εκεί σε ένα εχθρικό πλανήτη, όπου θα αντιμετωπίσουν έναν εξωγήινο. Όταν νικήσουν τον εχθρό επιστρέφουν στη βάση τους. Όλα αυτά δεν θα συμβούν μόνα τους, αλλά θα πρέπει να κάντε κλικ μέσα από το doodle για να έχουμε δράση



Το Star Trek ήταν μία τηλεοπτική σειρά - φαινόμενο, επιστημονικής φαντασίας διαδραματιζόμενη στο μέλλον, όπου η Γη συμμετέχει στην φανταστική Ηνωμένη Ομοσπονδία Πλανητών (United Federation of Planets). Εμπνευστής και δημιουργός της σειράς ήταν ο συγγραφέας Τζιν Ρόντμπερι (Gene Roddenberry, 1921-1991). Από το 1966 οπότε μεταδόθηκε στην τηλεόραση των Η.Π.Α. το πρώτο επεισόδιο (το The Cage), έχουν γυριστεί περισσότερα από 720 ακόμα, σε 5 σειρές που εκτείνονται σε 4 δεκαετίες (1966-2005). Επιπλέον, έχουν γυριστεί 11 κινηματογραφικές ταινίες, έχει κυκλοφορήσει πλήθος μυθιστορημάτων, διηγημάτων, επιτραπέζιων και ηλεκτρονικών παιχνιδιών και το 1973 μια σειρά κινουμένων σχεδίων (Star Trek The Animated Series). Επίσης τον Ιανουάριο του 2004 είδε το φως η σειρά "Νέα Ταξίδια" ("New Voyages"), γυρισμένη από οπαδούς και διατιθέμενη αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.



Ετησίως ο θεσμός των Συνεδρίων του Σταρ Τρεκ επιτρέπει τη συνάντηση των πολυπληθών θαυμαστών του. Τον Μάιο του 2009 κυκλοφόρησε η ενδέκατη ταινία (με τίτλο Star Trek ή Star Trek XI), η οποία εξιστορεί γεγονότα που συμβαίνουν σε μια εναλακτικη πραγματικότητά τοποθετημένη χρονικά πριν την πρώτη σειρά και πυροδοτημενη από μια έκρηξή σούπερ νοβα 15 χρόνια μετά το star trek: Nemesis που στέλνει πίσω στο χρόνο τον κακό Nero και τον Spock Με αποτέλεσμά την αλλαγής της ροής της ιστορίας και τη δημιουργία μιας νέας πραγματικότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...