Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Τα οφέλη της χρήσης video στην τάξη μας

πηγή: www.onlineuniversities.com 



   Οποιαδήποτε εταιρεία, οργανισμός ή άτομα που ελπίζουν να επωφεληθούν από το ψηφιακό βίντεο για να εκπαιδεύσει ή να ψυχαγωγήσει το λαό ή την προώθηση ενός προϊόντος θα πρέπει να έχει μια στρατηγική θέση  για το βίντεο, τον απαιτούμενο χρόνο και τον εξοπλισμό. Οι εκπαιδευτικοί, βέβαια, δεν απαλλάσσονται από τα βασικά χαρακτηριστικά της εδραίωσης μιας βιώσιμης στρατηγικής για τη χρήση του βίντεο - ειδικά όταν πρόκειται για το πώς ακριβώς σκοπεύουν να επωφεληθούν από ό, τι το μέσο προσφέρει.
  1. Online και open source :Επειδή τόσο η σύνδεση  όσο και οι ανοιχτές σε πρόσβαση πηγές εντός της  εκπαίδευσης έχουν σταθερή ανάπτυξη, επιβάλλεται να ανάψουν τις φωτογραφικές μηχανές και τα φιλμ. Οι εκπαιδευτικοί που φορτώνουν τα video για δημόσια κατανάλωση σε μια προσωπική ιστοσελίδα, το iTunes U , το YouTube Εκπαίδευση , ή άλλων πόρων οφείλουν να επεκτείνουν την επιρροή τους και να προσθέσουν ένα πιο ανθρώπινο στοιχείο.
  2. Προσβασιμότητα :Η Ενσωμάτωση βίντεο σε μαθήματα προσφέρει μια βιώσιμη μέθοδο για τους μαθητές με ειδικές ανάγκες ή συνθήκες που απαιτούν- δεσμεύοντα να βρίσκοναι στο σπίτι.
  3. Αρχειοθέτηση :Οι εκπαιδευτικοί που απαιτούν από τους σπουδαστές τους να παρακολουθούν βίντεο μπορεί να θέλουν να κρατήσουν ένα ψηφιακό αρχείο της δουλειάς τους για να το αναδείξουν στις μελλοντικές τάξεις.
  4. Visual μαθητές :Μερικοί μαθητές μαθαίνουν καλύτερα μόνο κατά την προβολή κινουμένων σχεδίων διαγραμμάτων και άλλων μαθημάτων βίντεο. Μια καλά ισορροπημένη τάξη εξαπλώνεται σε διαφορετικά μαθησιακά στυλ και διδακτικές μεθόδους.
  5. Μεγαλύτερη συνδεσιμότητα τάξη :Η Τηλεδιάσκεψη με το Skype και άλλες υπηρεσίες VOIP προσελκύει εκπαιδευτικούς που θέλουν οι μαθητές τους να αντιμετωπίσουν συνεργατικά έργα με τους ομολόγους από όλο τον κόσμο.  Είναι μια στρατηγική συμμετοχή - άνοιγμα  και προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες που δεν ήταν διαθέσιμες πριν από μια δεκαετία.
  6. Χαμηλού κόστους εκδρομές H έγχυση βίντεο στην τάξη   μπορεί να μεταφέρει τους μαθητές σε αξιοσημείωτες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο,  και σε μουσεία που προσφέρουν δωρεάν εικονικές περιηγήσεις .
  7. Ηλεκτρονικά παιχνίδια :Τα βιντεοπαιχνίδια δεν είναι η μάστιγα της κοινωνίας των πολιτών, και στην πραγματικότητα, έχουν πραγματικά κάποια απίστευτα εκπαιδευτικά οφέλη.
  8. Η αντιμετώπιση των απουσιών :Δεν έχει σημασία ποιος πρέπει να μείνει στο σπίτι - ο εκπαιδευτικός ή ο μαθητής - πριν από την εγγραφή διαλέξεων, το βίντεο βοηθά να κλείνουν τα κενά στα μαθήματα που προκύπτουν από τις απουσίες.
  9. Συμπληρωματικά υλικά:Ταινίες Snag , Hulu , δωρεάν ντοκιμαντέρ. Και, φυσικά, οι υπερσύνδεσμοι Διαδικτύου με open source διαλέξεις από μερικά από τα πιο σημαντικά ιδρύματα του κόσμου, όπως το MIT, το Stanford και το Yale.
  10. Υποστήριξη της δημιουργικότητας :Αντί να αναγκάζονται στο χαρτί με τά κουίζ, τις εξετάσεις τα φύλλα εργασίας, τους προκαλώ να μοιράζονται αυτά που έχουν μάθει δημιουργικά, μέσα από την ταινία που έχουν τραβήξει και επεξεργαστεί οι ίδιοι.
  11. Ο ψηφιακός γραμματισμός :Τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επωφεληθούν από την ενδυνάμωση του ψηφιακού γραμματισμού, των δεξιοτήτων τους, ανεξάρτητα από το αν ή όχι ελπίζουν να μοιραστούν τα βίντεο τους σε απευθείας σύνδεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...