Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

7 εξαιρετικές πηγές για ψηφιακά μαθήματα και γκαλερί τέχνης / 7 Good Resources for Art Teachers and Students

πηγή: http://www.freetech4teachers.com/
 
Ήμουν πρόσφατα σε επαφή με έναν αναγνώστη, ο οποίος ήθελε να μάθει ό, τι είχα στο αρχείο μου για ψηφιακά μαθήματα και γκαλερί τέχνης  που οι μαθητές μπορούν να έχουν πρόσβαση.  Αυτοί είναι επτά από τους αγαπημένους μου ιστότοπους.
Το Art Project powered by Google που τροφοδοτείται από την Google προσφέρει επισκέψεις σε δεκαεπτά παγκοσμίου φήμης μουσεία τέχνης. Επιλέξτε ένα μουσείο από τον κατάλογο στην αρχική σελίδα και μπορείτε να περιηγηθείτε σε αυτό. Μέσα στο μουσείο απλά κάντε διπλό κλικ για να κάνετε ζουμ σε μια τοποθεσία. Μπορείτε επίσης να ανοίξετε μια επισκόπηση κάτοψη και κάντε κλικ σε ένα δωμάτιο για να περιηγηθείτε σε αυτό το τμήμα του μουσείου. Το καλύτερο μέρος του έργου τέχνης που τροφοδοτείται από την Google είναι η δυνατότητα να δημιουργήσετε τη δική σας  συλλογή έργων τέχνης, ενώ επισκέπτεστε κάθε μουσείο. Για να δημιουργήσετε μια συλλογή πρέπει να έχετε ένα λογαριασμό σας στη Google.
Το Smarthistory  είναι μια δωρεάν online εναλλακτική λύση στα ακριβά σχολικά βιβλία ιστορίας της τέχνης. Το Smarthistory  αναπτύχθηκε από τους καθηγητές ιστορίας της τέχνης Dr. Beth Harris and Dr. Steven Zucker. Διαθέτει κάτι περισσότερο από εικόνες από αξιοσημείωτα έργα τέχνης. Τα Βίντεο μαθήματα, τα μαθήματα VoiceThread σχετικά με τις εποχές και τα θέματα στην ιστορία της τέχνης είναι αυτό που κάνει Smarthistory έναν πολύτιμο πόρο. Οι μαθητές μπορούν να περιηγηθούν σε όλους τους πόρους του Smarthistory με το όνομα του καλλιτέχνη, το ύφος της εργασίας, το θέμα ή την χρονική περίοδο.
Το Picturing America είναι ένα project  του Εθνικού Κληροδοτήματος για τις Ανθρωπιστικές Σπουδές και την Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών. Το Picturing America   είναι μια διαδραστική γκαλερί τέχνης που σχετίζεται με τα γεγονότα, τους άνθρωπους και τα θέματα της αμερικανικής ιστορίας. Μπορείτε να περιηγηθείτε στην gallery χρονολογικά ή ανά θέμα. Κάντε κλικ σε οποιαδήποτε εικόνα στην γκαλερί για να μάθετε για τον καλλιτέχνη και το έργο τέχνης του. Μαζί με τις βασικές πληροφορίες για κάθε εικόνα, το Picturing America  παρέχει συνδέσεις με πρόσθετους πόρους για την εκμάθηση της τέχνης και τους καλλιτέχνες.
Η Παγκόσμια Ψηφιακή Βιβλιοθήκη World Digital Library φιλοξενεί περίπου 5.000 πρωτογενή έγγραφα και εικόνες από τις συλλογές της σε όλο τον κόσμο. Υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό, η αποστολή της World Digital Library  είναι να προωθήσει τη μελέτη και την κατανόηση των πολιτισμών. Οι πηγές στην WDL  μπορούν να αναζητηθούν από την ημερομηνία, την εποχή, τη χώρα, την  ήπειρο, το θέμα, και το είδος των πόρων. Στην αναζήτησή μου από το WDL παρατήρησα ότι περίπου το ήμισυ των πόρων της είναι ιστορικοί χάρτες και εικόνες. Η WDL έχει ως στόχο να είναι προσβάσιμη σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους με την παροχή εργαλείων αναζήτησης και περιγραφές περιεχομένου σε επτά γλώσσες.
Το San Francisco Museum of Modern Art έχει μια μεγάλη συλλογή  πολυμέσων multimedia, διαδραστικές λειτουργίες για την τέχνη και τους καλλιτέχνες. Με αυτά τα χαρακτηριστικά μπορείτε να μάθετε για το στυλ της τέχνης καθώς και τους καλλιτέχνες. Υπάρχει ένα μείγμα από βίντεο και παρουσιάσεις που περιέχονται στο διαδραστικό αρχείο. Το αρχείο περιέχει στοιχεία σχετικά με Picasso και  Pollock, καθώς και καλλιτέχνες των οποίων τα έργα δεν είναι τόσο διάσημα.
Το Art Babble είναι μια ιστοσελίδα βίντεο που σχεδιάστηκε και συντηρείται από το Indianapolis Museum of Art. Ο σκοπός του Art Babble είναι να παρέχει μια ευκαιρία στους ανθρώπους να μάθουν για τη δημιουργία της τέχνης, τους καλλιτέχνες μέσα από τις συλλογές και τις παραγωγές βίντεο υψηλής ποιότητας. Η περιήγηση στα κανάλια θα σας κάνει "σοφούς" και θα βρείτε βίντεο που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως η αφηρημένη τέχνη,η  ευρωπαϊκή Τέχνη, η αφρικανική τέχνη, η γραφιστική, το γυαλί, η γλυπτική, ο σουρεαλισμός και πολλά άλλα.
Το MOOM, το Μουσείο των Online Μουσείων, είναι ένας κατάλογος των μουσείων που προσφέρουν σε απευθείας σύνδεση εκθέσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα μουσεία περιλαμβάνουν εικονικές περιηγήσεις και σε άλλες περιπτώσεις, τα μουσεία σε απευθείας σύνδεση παρουσιάζουν εκθέματα που είναι απλές συλλογές φωτογραφιών. Μερικά από τα αξιόλογα μουσεία που παρουσιάζονται στο Μουσείο των Online Μουσείων περιλαμβάνουν το  Smithsonian, the Art Institute of Chicago, and the Metropolitan Museum of Art.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...