Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ατομική έκθεση της Nelly’s: Un nouveau regard (Μία νέα ματιά) & Ancient Greek Sculptures in the Shadows

Γκαλερί ΑΔ


Εκθέσεις - Un nouveau regard (Μία νέα ματιά)
 
Από τις 10 Νοεμβρίου έως τις 12 ιανουαρίου 2012 η γκαλερί ΑΔ παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Nelly’s (κατά κόσμον Έλλη Σουγιουλτζόγλου-Σεραϊδάρη) με τίτλο Un nouveau regard (Μία νέα ματιά). Στην έκθεση παρουσιάζονται μία σειρά έργων της Ελληνίδας φωτογράφου που δημιούργησε η ίδια για την έκθεση “New York Easter Parade”. Το έργο αυτό ξαναπαρουσιάζεται μαζί με μια επιλογή πορτραίτων, τοπίων και φωτογραφιών της από τα μνημεία της Ακρόπολης.

Η Nelly’s αφαιρεί τα στοιχεία του φόντου εστιάζοντας την προσοχή της στο θέμα, πράγμα που έχει αποτέλεσμα να ανατρέπει οικειοθελώς τις ίδιες τις αναφορές του προσανατολισμού και να αποτελεί η τελική εικόνα ένα μείγμα ρεαλιστικών και αφηρημένων τύπων. Κατορθώνει έτσι να ενσωματώσει την απορία του θεατή σαν στοιχείο της εικόνας.

Στα πορτραίτα της η Nelly’s χρησιμοποιεί το τεχνητό φως αφήνοντας ένα μέρος της φόρμας στο σκοτάδι, ενώ το φόντο παραμένει κενό σαν αναφορά στους μεγάλους ζωγράφους της Αναγέννησης. Στόχος της δουλειάς αυτής υπήρξε η αναζήτηση του πνευματικού στοιχείου, της ποιητικής ατμόσφαιρας και της ανάδειξης της βαθύτερης ουσίας της μορφής.
 
 
Ancient Greek Sculptures in the Shadows
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...