Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Οι σημαντικότερες τάσεις στο Διαδίκτυο το 2012

 
Είναι το τέλος του έτους και αυτό μπορεί να αποτελεί την πιο κατάλληλη στιγμή για  μια καλύτερη ματιά στις σημαντικότερες τάσεις στο Διαδίκτυο το 2012. Από το iPad και τα social media αυτή η παρουσίαση από την Mary Meeker της Kleiner Perkins Caufield & Byers τα έχει όλα.

Είναι μια βαθιά ματιά σε αυτό που όλοι έκαναν σε απευθείας σύνδεση (και offline) κατά το παρελθόν έτος και αξίζει να την εξετάσετε εκ του σύνεγγυς, όταν έχετε το χρόνο. Αν είστε απασχολημένοι συγκεντρώσαμε τα σημαντικότερα δεδομένα!


Αυτά που βρήκα πιο ενδιαφέροντα:
 Το μεγαλύτερο ποσοστό της νεολαίας στις ΗΠΑ θέλουν ένα Wii U από ένα iPad Mini.
  29% & περισσότερο των ενηλίκων στις ΗΠΑ κατέχουν ένα  tablet. Αυτό έχει αυξηθεί μόλις 2% από ότι συνέβαινε λίγα χρόνια νωρίτερα.
• Η κίνηση μέσω κινητών(οι άνθρωποι περιηγούνται στο Διαδίκτυο με τις κινητές συσκευές τους) φθάνει μέχρι περίπου το 13% του συνόλου της κίνησης. Αυτό αυξήθηκε σημαντικά από το μόλις 4% στο τέλος του 2010. Εδώ θα ανοίξω μία παρένθεση για να αναφέρω ότι το ποσοστό της επισκεψιμότητας στο δικό μας blog μέσω κινητών είναι μόλις 1%, εάν αυτό αποτελεί ενδεικτικό μέγεθος για το τι συμβαίνει στη χώρα μας.
  Το ποσοστό των ανθρώπων που αγοράζουν τα πράγματα με κινητές συσκευές σχεδόν έχει  διπλασιαστεί φέτος.
Η Διαφάνεια # 24 τα λέει όλα: η εκ νέου "φαντασία" του υπολογιστή είναι εντελώς απίστευτη.
Ο αριθμός των σταθερών PCs τώρα πηγαίνει προς τα κάτω. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των κινητών γραμμών έχει εκτοξευθεί στα ύψη.
 Από το LinkedIn μέχρι τα Kickstarter με το GPS, αυτή η παρουσίαση είναι μια βόλτα για τη μνήμη, αλλά και μια ματιά στο μέλλον. Θα αφήσω τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα στοιχεία για την παρουσίαση!
 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...