Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Auggie Wren's Christmas Story ή Η καταναγκαστική χαρά των Χριστουγέννων

 
"The short story has no Santa Claus, no Christmas tree, and no brightly wrapped packages. And yet there's plenty of giving."
 
  Η καταναγκαστική χαρά των Χριστουγέννων μας φέρνει σε αμηχανία. Ίσως γι' αυτό η πιο ταιριαστή ιστορία να περιγράψει ετούτο το συναίσθημα είναι αυτή του Ογκι Ρεν από τον Πολ Οστερ: «Auggie Wren' s Christmas Story». Ο αφηγητής μοιράζεται την αμηχανία μας: πρέπει να γράψει μια χριστουγεννιάτικη ιστορία αλλά δυσκολεύεται - τι ξέρει αυτός από Χριστούγεννα; Ο υπάλληλος του καπνοπωλείου από όπου αγοράζει πούρα, του υπόσχεται ότι θα του πει την καλύτερη χριστουγεννιάτικη ιστορία που έχει ακούσει ποτέ, αληθινή ως την τελευταία της λέξη...
Ο Οστερ έγραψε την ιστορία (που οι σινεφίλ ίσως θυμούνται από τους τίτλους τέλους της ταινίας «Καπνός») για το χριστουγεννιάτικο φύλλο των «New York Times» το 1990. Η έκδοση με την υπέροχη, διόλου χριστουγεννιάτικη, εικονογράφηση της Ισόλ (εκδ. Faber and Faber, 2009) είναι ιδανικό χριστουγεννιάτικο δώρο για ανθρώπους που τα Χριστούγεννα τους φέρνουν σε αμηχανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...