Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Η "Ορχήστρα των Ανακυκλωμένων Οργάνων" στην Παραγουάη / Recycling Orchestra Plays Mozart With Garbage

 
Η δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και δημιουργικότητας σε όλο της το μεγαλείο!!! Μία από τις πιο αισιόδοξες δράσεις που έχω δει ποτέ μου!!!
Οι χωματερές της Παραγουάης μπορεί να είναι πολύ μακριά από  τις εντυπωσιακές αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης, αλλά για μια ομάδα ταλαντούχων νέων, η απόσταση δεν είναι τόσο μεγάλη ...  αν η μουσική προέρχεται από την καρδιά, τότε πραγματικά δεν έχει σημασία αν τα όργανα είναι κατασκευασμένα από σκουπίδια! 
  Η εξαιρετικά ταλαντούχα «Ορχήστρα των Ανακυκλωμένων Οργάνων» φαίνεται να έχει τελειοποιήσει συμφωνίες πολλών κλασικών συνθετών, ενώ την ίδια στιγμή  επιτυγχάνει με τον πιο ευρηματικό τρόπο την τελειοποίηση της τέχνης της επαναχρησιμοποίησης. Χάρη σε ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που ονομάζεται Sonidos de la Tierra , τα άπορα παιδιά σε όλη τη χώρα προσπαθούν να αλλάξουν τη ζωή τους μέσα από τη μουσική και την ανακύκλωση.


  Το Sonidos de la Tierra (μεταφράζεται ως «Sounds of the Earth») διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2002 ως ένας τρόπος για τη διαπαιδαγώγηση των νέων ανθρώπων από φτωχές και υπανάπτυκτες περιοχές της Παραγουάης με την κοινή εμπειρία της μουσικής δημιουργίας.
  Από τότε, το πρόγραμμα έχει αναπτυχθεί για να φτάσει πάνω από 3.000 παιδιά από 72 από τις φτωχότερες κοινότητες της χώρας - φέρνοντας μαζί του τη μοναδική χαρά και προσωπική ικανοποίηση που έρχεται με την εργασία να δαμάσει ένα μουσικό όργανο. Η μεγαλύτερη, ίσως, συνεισφορά του προγράμματος  Sonidos de la Tierra στα ειδικά εργαστήρια που θα τους διδάξει πώς να κατασκευάζουν αυτά τα όργανα οι ίδιοι, από ανακυκλωμένα υλικά.

Μέχρι στιγμής, η "Ορχήστρα των Ανακυκλωμένων Οργάνων" μπορεί να είναι η πιο ευρέως γνωστή ομάδα των μουσικών που έχουν προκύψει από το Sonidos de la Tierra, έχοντας παίξει πάνω από 80 συναυλίες τόσο στην Παραγουάη όσο και στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...