Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

The Zen of Steve Jobs & Steve Jobs iQuote Matrix

 
Η βιογραφία του Steve Jobs από τον Walter Isaacson ήταν μια από τις καλύτερες βιογραφίες του 2011, αλλά έκρυψε σοβαρά μια σημαντική πτυχή της ζωής του Jobs. Το Ζεν του Steve Jobs (The Zen of Steve Jobs), που παράγεται από τον οίκο Forbes και με οπτικοποίηση δεδομένων από το στούντιο JESS3, είναι μια γραφική νουβέλα που εξερευνά την περίοδο της ζωής του Jobs, όταν απολύθηκε από την Apple στα μέσα της δεκαετίας του '80 και το πώς ασχολήθηκε με τη στροφή στο βουδισμό και την επανασύνδεση με φίλους που είχε γνωρίσει σχεδόν μια δεκαετία νωρίτερα. Ο Ζεν βουδιστής ιερέας-και σχεδιαστής Kobun Chino Otogawa (1938-2002), ο οποίος όχι μόνο του δίδαξε την πρακτική πλευρά του Ζεν, αλλά και το πάθος του κοινού για το εκλεπτυσμένο design και την αισθητική αυστηρότητα.




Πολλές από αυτές τις ιδέες του για την απλότητα, την εκλέπτυνση, την ομορφιά, τον έλεγχο βγήκε από αυτό το Zen αυτής της περιόδου. Ο τρόπος που σκεφτόμαστε για αυτό το χρονικό διάστημα στη ζωή του Steve Jobs είναι κάτι σαν «τα χαμένα χρόνια» - δεν είναι μόνο η στιγμή που ο ίδιος είναι ο ήρωας, και πηγαίνει μακριά, και έρχεται πίσω, και κάνει όλα αυτά τα θριαμβευτική πράγματα, αλλά είναι επίσης μια περίοδος της ζωής του, που ίσως δεν έχουμε προσέξει.

Ο νοητικός χάρτης του Steve Jobs σας παρέχει μοναδικές γνώσεις σχετικά με τις σκέψεις, τις συνήθειες, τις συμπεριφορές και τη φιλοσοφία του ξεχωριστού αυτού μυαλού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...