Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Άλλοι Καιροί, Άλλα Παιδιά, Άλκη Ζέη, Ζωρζ Σαρή, Audiobook

πηγή: http://www.pathospublishing.com
https://www.facebook.com/pathospublis...

  Για τις συναδέλφους-φίλες "Μαρασλειώτισσες" που μαζί δημιουργήσαμε το παρακάτω κολάζ στο μάθημα των εικαστικών της Λουίζας Κακίση για την τιμητική εκδήλωση για τη Ζωρζ Σαρρή. Το κολάζ επικεντρώνεται στην παντοτινή φιλία των δύο σπουδαίων γυναικών.



   Οι δημοφιλείς πεζογράφοι Άλκη Ζέη και Ζώρζ Σαρή, για πρώτη φορά μαζί σ' ένα βιβλίο, καταθέτουν τις αναμνήσεις μιας μακραίωνης φιλίας, από την παιδική τους ηλικία, τα κοινά Γυμνασιακά τους χρόνια, την περίοδο του πολέμου και της κατοχής. Το στίγμα αυτής της φιλίας, δίνει με ένα τόνο ξεχωριστής τρυφερότητας η Άλκη Ζέη.

  «Όταν γνωριστήκαμε, ήμασταν δώδεκα χρονών και πηγαίναμε στην πρώτη γυμνασίου. Ποτέ δεν παίξαμε κούκλες μαζί. Ήμασταν μεγάλες πια κι η κυριότερη ασχολία μας όταν βρισκόμασταν εκτός σχολείου ήτανε να σχολιάζουμε αυτά που διαβάσαμε και να συζητάμε ατελείωτες ώρες για ότι συνέβαινε πάνω σε τούτη τη γη που κάποιος απόηχος έφτανε στ' αυτιά μας, γιατί έξω από ένα ραδιόφωνο που τον περισσότερο καιρό το άκουγαν οι μεγάλοι δεν είχαμε από πού να αντλήσουμε πληροφορίες, γι' αυτό καταβροχθίζαμε τα βιβλία... Τα ζούσαμε όμως κυριολεκτικά και παθιαζόμασταν με τους ήρωες και ζούσαμε με το νου τις ζωές τους. Και φανταζόμασταν πως η δική μας ζωή δε θα υστερούσε σε τίποτα ούτε σε ταξίδια όπως του Ιουλίου Βερν, ούτε σε έρωτες σαν του Μάριου και της Τιτίκας στους «Άθλιους» του Ουγκώ. Κι έτσι έγινε. Κι αν τώρα γράφουμε αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια είναι γιατί κάποια συναισθήματα είναι κοινά σ' όλα τα παιδιά όλων των εποχών».


Με μοναδικές φωνητικές ερμηνείες των Άλκη Ζέη, Ζωρζ Σαρή, Ξένια Καλογεροπούλου και Αλέκα Παΐζη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...