Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Τα παιδιά μιλούν για την εμπειρία συμμετοχής τους σε μία θεατρική παράσταση


Δύο λόγια για το θέατρο

   Το θέατρο μπορεί να το πάρει κανείς ως παιχνίδι, ως επάγγελμα, ως χαρά ή ως διασκέδαση. Μπορεί να το πάρεις το θέμα του θεάτρου όπως θες, αλλά καλύτερα να ξέρεις να παίζεις και λίγο θέατρο, γιατί μόλις μεγαλώσεις αν σε διώξουν από τη δουλειά σου να έχεις κι άλλη μια πόρτα ανοιχτή να μπεις. Έτσι σημαίνει ότι έχεις πάρει σοβαρά το θέατρο. […] Η παράσταση έγινε με πολύ κόπο και ιδρώτα, αλλά με ένα κέφι κι ένα χαμόγελο.   Δείτε την και … πείτε μας.     

                                                                                    Τίτος

 

    Εσείς παιδιά που κάθεστε και μας βλέπετε είστε πολύ τυχερά. Γιατί; Θα σας πω αμέσως. Σχεδόν κάθε μέρα καθόμαστε στο σχολείο για πρόβες, πουλούσαμε στο σχολείο διάφορα πράγματα για να μαζέψουμε χρήματα, γιατί το θέατρο απαιτεί λεφτά κι εμείς δεν είχαμε. Χρειαζόμαστε ένα σωρό πράγματα για την παράσταση: σκηνικά, φώτα, κοστούμια, τυπογραφείο… Τώρα θα σας πω που είστε άτυχοι. Μάθαμε τόσα πράγματα που ούτε στο όνειρό σας δεν μπορείτε να φανταστείτε. Στις πρόβες γελάσαμε πολύ! Περάσαμε τέλεια, όπως τέλεια ελπίζω να περάσετε κι εσείς τώρα!

                                                                            Σοφία

(Από το πρόγραμμα της θεατρικής παράστασης, «Το όνειρο του σκιάχτρου», του Ευγένιου Τριβιζά, των μαθητών της Ε’ Τάξης του Ελληνογερμανικού Εκπαιδευτικού Συλλόγου / Απρίλιος 1999)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...