Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

«Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ» (Η ΕΡΤ πάει... σχολείο)

πηγή: http://www.ert-archives.gr/

 

Στο ντοκιμαντέρ « Ο Αθλητισμός στην αρχαία Ελλάδα » η αναδρομή στην αρχαιότητα ξεκινά από τη Μινωική Εποχή και τα ταυροκαθάψια. Ακολουθεί αναφορά στους μυθικούς ήρωες και στις ανδραγαθίες τους που συνδέονται με την αθλητική δράση, καθώς και στη διοργάνωση αθλητικών αγώνων από τους Αχαιούς κατά τη Μυκηναϊκή Περίοδο. Στη συνέχεια παρουσιάζονται τα πιο διαδεδομένα αθλητικά παιχνίδια, όπως το στεφάνι, η μπάλα και ο εφεδρισμός. Εκτενής αναφορά γίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στα αγωνίσματα που περιλάμβαναν (δρόμος, δισκοβολία, ακοντισμός, άλμα, πάλη, παγκράτιο, πένταθλο, οπλίτης δρόμος, αρματοδρομίες κ. ά.). Αναφέρονται επίσης τα Ηραία –οι γυναικείοι αγώνες που διοργανώνονταν στην Ολυμπία– καθώς και οι αθλητικές διοργανώσεις σε άλλες περιοχές του ελλαδικού χώρου, όπως τα Πύθεια και τα Ίσθμια. Τέλος, προβάλλεται ο συμβολισμός και η σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων στο πέρασμα των αιώνων.

Από τη σειρά:

Η ΕΡΤ πάει... σχολείο

Tο Αρχείο της ΕΡΤ, όπως κάθε αρχείο, οφείλει να απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές και μορφωτικές ομάδες χρηστών, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, λαμβάνοντας πάντα υπόψη ότι οι εξελίξεις στην επιστήμη και την έρευνα μπορεί να προσφέρουν νέες χρήσεις και δεδομένα.
H ΕΡΤ πάει σχολείο Το Αρχείο της ΕΡΤ, ακολουθώντας τους διεθνείς κανόνες οπτικοακουστικής αρχειονομίας, παρέχει ασφαλή δεδομένα, η καλή χρήση των οποίων λειτουργεί ως επιπρόσθετο βοήθημα για τον μαθητή και τον δάσκαλο.
Το επιστημονικό προσωπικό του Αρχείου της ΕΡΤ, σε συνεργασία με δασκάλους και καθηγητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αντιστοίχησαν οπτικοακουστικά αρχειακά τεκμήρια με σχολικά βιβλία, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να έχουν στη διάθεσή τους επιπλέον χρηστικά μαθησιακά εργαλεία, σχετικά με συγκεκριμένα γνωστικά πεδία.
Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, είναι να διευκολυνθεί η αναζήτηση, αξιολόγηση και χρήση των οπτικοακουστικών μαθησιακών αντικειµένων από μαθητές, εκπαιδευτικούς ή αυτοµατοποιηµένες  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...