Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Walt Disney's & Salvador Dali - Destino 2003 (HD)

  Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Κρόνου, την προσωποποίηση του χρόνου και την αδυναμία να πραγματοποιήσει την επιθυμία της αγάπης του για έναν θνητό. Οι σκηνές συνδυάζουν μια σειρά από  σουρεαλιστικούς πίνακες του Νταλί με το χορό και την μεταμόρφωση. Η παραγωγή του φιλμ ξεκίνησε το 1945, 58 χρόνια πριν από την ολοκλήρωσή του και ήταν μια συνεργασία μεταξύ του Walt Disney και του Ισπανού σουρεαλιστή ζωγράφου Salvador Dali. Το Destiny παρήχθη από τον Νταλί και τον John Hench για 8 μήνες μεταξύ 1945 και 1946. 
   Εδώ και αρκετό καιρό, το έργο παραμένει ένα μυστικό. Το έργο του ζωγράφου Salvador Dali ήταν να προετοιμάσει μια εξάλεπτη σειρά που να συνδυάζει τα κινούμενα σχέδια με ζωντανούς χορευτές και ειδικά εφέ για την ταινία με την ίδια μορφή της "Fantasia". Ο Νταλί στο στούντιο που εργάζεται για τους χαρακτήρες της Disney αγωνίζεται ενάντια στο χρόνο. Ο γίγαντας ηλιακό ρολόι που προκύπτει από τη μεγάλη πέτρινη όψη του Δία και καθορίζει τη μοίρα όλων των ανθρώπων. Νταλί και Hench δημιουργούσαν μια νέα τεχνική animation. Μέθοδος εμπνευσμένη από το έργο του Φρόιντ για το ασυνείδητο και την ένταξη των κρυφών και διπλών εικόνων.

  Ο Νταλί, δήλωσε: "Η ψυχαγωγία αναδεικνύει την τέχνη, οι δυνατότητες της είναι απεριόριστες." Η πλοκή της ταινίας έχει περιγραφεί από τον Νταλί ως:
"Μια μαγική εμφάνιση του προβλήματος της ζωής μέσα στο λαβύρινθο του χρόνου."Ο Walt Disney είπε ότι ήταν "Μια απλή ιστορία για μια νεαρή κοπέλα στην αναζήτηση της αληθινής αγάπης"
 ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...