Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Η ζωή του κύριου Δεντρούλη στο Ψηφιακό Πλανητάριο

Εικόνα από τη νέα παράσταση «Η Ζωή του κυρίου Δεντρούλη»
Εικόνα από τη νέα παράσταση
«Η Ζωή του κυρίου Δεντρούλη» (Φωτογραφία: Eurokinissi )     
    (Παραγωγή: Softmachine, 2013)
                                                        H Δανάη Πασχαλίτσα και ο Λάμπης Πυγολαμπίδας σε ρόλο δημοσιογράφων-ερευνητών, αναλαμβάνουν να ταξιδέψουν τους μικρούς τους φίλους στον υπέροχο κόσμο του κυρίου Δεντρούλη και να εξηγήσουν γιατί τα δέντρα είναι τόσο σημαντικά για την ύπαρξη όλων μας. Με τρόπο απλό και διασκεδαστικό, που όμως δεν χάνει την επιστημονική του ορθότητα, περιγράφουν πώς τα δέντρα μεγαλώνουν, πώς τρέφονται και κυρίως πώς προσφέρουν το ααραίτητο για τη ζωή όλων μας οξυγόνο.                                        

   «Η Ζωή του κύριου Δεντρούλη», μια νέα παιδική παράσταση με εντυπωσιακά γραφικά θα αρχίσει να προβάλλεται στο Ψηφιακό Πλανητάριο του ιδρύματος Ευγενίδου από την Παρασκευή 22 Μαρτίου.
  Γιορτάζοντας την εαρινή ισημερία, καθώς και την παγκόσμια Ημέρα των Δασών, το Ψηφιακό Πλανητάριο προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν πρώτοι την παράσταση σε ειδική πρεμιέρα την Πέμπτη 21 Μαρτίου.
  Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο, στις 19:30 και στις 20:30.
  Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα γίνει από το Ταμείο του πλανηταρίου, μετά τις 18:30 της ίδιας ημέρας.
  Τα γραφικά της παράστασης μετατρέπουν τον τεράστιο θόλο του Πλανηταρίου άλλοτε σε λιβάδι και άλλοτε σε κορμό δέντρου και επιτρέπουν στους θεατές να έχουν μία εκπαιδευτική γνωριμία με τη ζωή των δέντρων.
  Με τρόπο απλό και διασκεδαστικό η παράσταση περιγράφει πώς τα δέντρα μεγαλώνουν, πώς τρέφονται και κυρίως πώς προσφέρουν τα απαραίτητα συστατικά για τη ζωή όλων μας, το οξυγόνο και τη γλυκόζη.
  Το ταξίδι στην καρδιά των φυτών και των δέντρων έχει στόχο να κατανοήσει ο θεατής ότι όλοι μας αποτελούμε μία αλυσίδα και, κυρίως, ότι χωρίς τα φυτά η ζωή στη γη θα ήταν πολύ διαφορετική.
Σκηνοθεσία στην ελληνική διασκευή έχει κάνει η Μαρία Ζερβού, ενώ, τις φωνές τους χαρίζουν στους ήρωες οι ηθοποιοί Γιώργος Πυρπασόπουλος, Σία Κοσκινά, Μίνα Αδαμάκη, Χρήστος Θάνος και Μάνος Καρατζογιάννης. Την επιστημονική επιμέλεια του κειμένου έχει κάνει η Κατερίνα Τσικαλάκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...