Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Μια εικονογραφική ιστορία του υπόγειου σιδηρόδρομου του Λονδίνου

Φέτος, το Λονδίνο γιορτάζει 150 χρόνια από τη γέννηση του πρώτου υπόγειου σιδηροδρομικού συστήματος στον κόσμο
 
Το 2013 σηματοδοτεί την 150η επέτειο για το μετρό του Λονδίνου, το πρώτο σύστημα μετρό στον κόσμο.

Στο Underground: How the Tube Shaped London  ( δημόσια βιβλιοθήκη ), ο David Bownes , πρώην επιμελητής στο London Transport Museum και σημερινός διευθυντής των συλλογών του Μουσείου Εθνικού Στρατού του Λονδίνου, έχει ως στόχο τον εντοπισμό της εξέλιξης του υπόγειου σιδηρόδρομου ως τεχνολογικού επιτευύγματος, ενός κατορθώματος του σχεδιασμού και της μηχανικής και μιας ισχυρής κοινωνικής δύναμης.
1863: Ο πρώτος υπόγειος σιδηρόδρομος στον κόσμο συνδέει τους σταθμούς Paddington, Euston, and King's Cross με την κεντρική επιχειρηματική περιοχή του Λονδίνου. Αυτή η λιθογραφία απεικονίζει ένα από τα πρώτα τρένα να πλησιάζει τον Baker Street Station στο Μητροπολιτικού Σιδηροδρόμου.
Εικόνα:  London Transport Museum

1890: Η City & South London Railway, που συνδέει το Stockwell του Λονδίνου, ανοίγει για το κοινό. Στο επόμενο βήμα της εξέλιξης του μετρό, οι ατμομηχανές αντικαθίστανται με ηλεκτρικά τρένα, που απεικονίζονται σε αυτή την προβολή μιας πλατφόρμας στο σταθμό Stockwell.
Εικόνα: London Transport Museum

1896: Μια πλατφόρμα στο σταθμό Victoria, που απεικονίζει το γνωστό newssand / Εικόνα: London Transport Museum

1905: Comic κάρτα από την περιοχή των σιδηροδρόμων, κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής Εικόνα: London Transport Museum

 
 
1938: Το άνετο εσωτερικό τους, που προσέφερε μια σημαντική άνεση, το οποίο μπήκε σε υπηρεσία το 1937-1938, ήταν, επίσης, εξαιρετικά ανθεκτικό και παρέμεινε στην κυκλοφορία για δεκαετίες
Εικόνα: London Transport Museum

Για να σηματοδοτήσει την 150η επέτειο, το London Transport Museum δηνιύργησε μια έκθεση με τίτλο Art Poster 150: Greatest Σχέδια του μετρό του Λονδίνου Πάρτε μια γεύση:








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...