Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

«ΣυνΑθηνά»: Μία ιντερνετική πλατφόρμα έμπρακτης εμπλοκής για το Κοινό Όφελος της Πόλης

  Ο Δήμος Αθηναίων δημιούργησε την πλατφόρμα «ΣυνΑθηνά» για να στηρίξει και να διευκολύνει τις ομάδες πολιτών που με τις δράσεις τους βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην Αθήνα. Με τον όρο «Ομάδες Πολιτών» εννοούνται ομάδες κατοίκων που σχετίζονται μεταξύ τους γύρω από λύσεις και δράσεις για το καλό της γειτονιάς τους ή της πόλης. Μπορεί να είναι ΜΚΟ, ΑΜΚΕ ή και άτυπες ομάδες, ακόμη και μεμονωμένες πρωτοβουλίες! Κριτήριο δημοσίευσης της καταχώρησής τους αποτελεί μοναχά η έμπρακτη εμπλοκή τους σε δραστηριότητες για το κοινό όφελος.
    Ο Δήμος είναι που μετακινήθηκε προς αυτές, ομάδες όπως το Humangrid, που αναδεικνύει τη δύναμη του να δικτυώνεις τις ομάδες, το CityOfErrors που εμπνέει την αξία της συμμετοχής του πολίτη στην εξεύρεση λύσεων, τους ImagineTheCity, που προτείνουν λύσεις για την αισθητική αναβάθμιση της πόλης. Την «PRAKSIS», τον «Άλλο Άνθρωπο», την «Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη»,  τους «Γιατρούς του Κόσμου», και πολλούς άλλους που ήδη θα ανεβάζουν τις δράσεις τους στο «ΣυνΑθηνά» τις επόμενες εβδομάδες.  
   Το «ΣυνΑθηνά» είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που λειτουργεί ως χάρτης της Αθήνας και που μόλις κατασκευάστηκε για να λειτουργεί ως ημερολόγιο δράσεων των ομάδων και των οργανώσεων. Επίσης, με βάση τις τάσεις της εποχής, μια κύρια μορφή της πλατφόρμας είναι η εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα. Τα κινητά μας ήδη έχουν γίνει βασική γέφυρα διάδρασης. Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να τις δημοσιεύσουν, να μάθουν για άλλες αντίστοιχες δράσεις που έχουν προηγηθεί, να ανταλλάξουν εμπειρίες και τεχνογνωσία. Για τους κατοίκους της Αθήνας που θέλουν να συντονιστούν με τις δράσεις αυτές και να προσφέρουν, είναι ένας εύχρηστος τρόπος να μάθουν τι, πού και πότε γίνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...