Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Πυροσβέστης σώζει σκυλί με τεχνητή αναπνοή στην Χιλή / Chilean firefighter reanimating a dog rescued from a fire


      
Ένας πυροσβέστης στο Σαντιάγκο στη Χιλή καταφέρνει με τεχνητή αναπνοή να κρατήσει στη ζωή ένα σκύλο τον οποίο έχει διασώσει ήδη μέσα από τις φλόγες.

Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου το σπίτι μιας 82χρονη τυλίγεται στις φλόγες. Η γυναίκα δεν μπόρεσε να σωθεί παρά τις προσπάθειες. Μέσα στο σπίτι οι πυροσβέστες βρήκαν τρία σκυλιά νεκρά. Ωστόσο ένα ήταν ακόμα ζωντανό.
Ο πυροσβέστης 27χρονος πυροσβέστης David Bravo κατάφερε να βγάλει το σκυλί από το σπίτι και με τεχνητές αναπνοές το κράτησε στη ζωή. Η «Gorda Bella», όπως ονομάζεται, νοσηλεύεται πλέον σε κτηνιατρική κλινική όπου αναρρώνει έχοντας εγκαύματα σε διάφορα μέρη του σώματός της.
 
«Ανήκω σε ομάδα διάσωσης. Προτεραιότητά μας είναι να σώζουμε ζωές είτε αν είναι άνθρωποι είτε αν είναι ζώα. Μπήκα μέσα στο σπίτι και είδα το σκυλί στο πάτωμα. Δεν ανέπνεε. Το έβγαλα έξω και ξεκίνησα τις τεχνητές αναπνοές. Δεν δίστασα. Δεν πίστευα ποτέ πως θα μπορούσε να με δαγκώσει και έτσι του έδωσε το φιλί της ζωής», δηλώνει στη SoyChile ο David Bravo που δεν γνώριζε πως ένας γείτονας βιντεοσκοπούσε την προσπάθειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...