Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

NASA Βίντεο: Παρακολουθήστε την Κλιματική Αλλαγή στις ΗΠΑ μέχρι το 2100

Μέχρι το τέλος του αιώνα, η μέση θα θερμοκρασία αυξηθεί και στα δύο σενάρια: 4.5 βαθμούς F (χαμηλές εκπομπές ρύπων, αριστερά) έναντι 8 βαθμών F (υψηλές εκπομπές, δεξιά). Credit: NASA

πηγή: http://weather.aol.com/

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι μια πολύ θερμότερη χώρα στο τέλος του 21ου αιώνα, σύμφωνα με μια νέα οπτικοποίηση της κλιματικής αλλαγής η οποία γνωστοποιείαι από τη NASA αυτή την εβδομάδα. Το βίντεο δείχνει μια μικρή συνιστώσα της επικείμενης Εθνικής Αξιολόγησης Κλίματος , που θα βγει το 2014, την οποία παρέχει το Κογκρέσο με πληροφορίες. Η τελευταία έκθεση δημοσιεύτηκε το 2009.
Ερευνητές στο  Κέντρο  Goddard Space Flight της NASA συνεργάστηκαν με επιστήμονες από την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και το Εθνικό Κέντρο Κλιματικών Δεδομένων (NCDC) στο Asheville, NC, για να δημιουργήσουν ένα νέο βίντεο, το οποίο συγκρίνει τα δύο διαφορετικά σενάρια αλλαγής του κλίματος: Ένα μέλλον στο οποίο τα ατμοσφαιρικά επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα θα αυξηθούν από το σημερινό επίπεδο των 400 μερών ανά εκατομμύριο έως 550 ppm, και ένα δεύτερο όπου τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα θα διπλασιαστούν σε 800 ppm. (Μέρη ανά εκατομμύριο σημαίνει ότι, για παράδειγμα, για κάθε εκατομμύριο μόρια του αέρα, 400 από αυτά είναι το διοξείδιο του άνθρακα).
Αυτές οι συγκεντρώσεις του διοξειδίου του άνθρακα που βασίζονται σε υψηλά και χαμηλά σενάρια εκπομπών που προτείνονται από τη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή, και βασίζονται σε μια ποικιλία παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού, την οικονομική ανάπτυξη και την παγκόσμια δέσμευση για την αειφορία. Το πρώτο σενάριο θα απαιτήσει κάποιο είδος περιορισμού και μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ενώ το δεύτερο θα συμβεί εάν οι εκπομπές συνεχίσουν να αυξάνονται.
Και τα δύο σενάρια θα οδηγήσουν σε σημαντικές αλλαγές της θερμοκρασίας σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τη NASA. Το συντηρητικό σενάριο των 550 ppm θα μπορούσε να αυξήσει τις μέσες θερμοκρασίες των ΗΠΑ έως 4,5 βαθμούς Φαρενάιτ (περίπου 2 βαθμούς Κελσίου) και το πιο ακραίο σενάριο των 800 ppm θα μπορούσε να θερμάνει τη χώρα από 8 F (περίπου 4 ° C). [ Βίντεο: Δραματικό μέλλον του πλανήτη  ] Ποιο σενάριο;


Τα αποτελέσματα αυτά βασίζονται σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από 15 διαφορετικά μοντέλα του κλίματος και χρησιμοποιούν τη μέση θερμοκρασία από το 1970 μέχρι το 1999 ως βάση για σύγκριση.
Ενώ το πραγματικό αποτέλεσμα για το 2100 παραμένει άγνωστο και θα εξαρτηθεί από έναν αριθμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου του ποσού των ορυκτών καυσίμων που θα καίγονται κατά τις προσεχείς δεκαετίες, η τελευταία έρευνα δείχνει ότι το πιο ακραίο σενάριο των 800 ppm είναι το πιο πιθανό.
 
Με επίκεντρο το βίντεο στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Stevens σημειώνει ότι τα αποτελέσματα αυτά μπορούν να παρέχουν κίνητρα για τους Αμερικανούς να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε προσαρμοστικές στρατηγικές για να προετοιμαστούν για την αλλαγή.
 
"Αυτές οι απεικονίσεις επικοινωνούν μια εικόνα των επιπτώσεων της αλλαγής του κλίματος κατά τρόπο που οι λέξεις δεν το κάνουν,"  τονίζει ο Allison Leidner, ένας επιστήμονας της NASA ο οποίος συντονίζει τη συμμετοχή της NASA στην Οργάμωση Εθνικής Αξιολόγησης του Κλίματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...