Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Οι καλύτερες τοποθεσίες, όπου οι μαθητές μπορούν να προγραμματίσουν Virtual Ταξίδια / The Best Sites Where Students Can Plan Virtual Trips

πηγή: http://larryferlazzo.edublogs.org/

Ένα ωραίο μάθημα γεωγραφίας είναι να  σχεδιάζουν οι μαθητές  ένα ταξίδι σε κάποια θέση (ή θέσεις). Υπάρχουν διάφορα εργαλεία web που κάνουν αυτό αρκετά εύκολο. Τα περισσότερα από αυτά τα sites σας επιτρέπουν να γράψετε μια περιγραφή του ταξιδιού σας, αλλά οι μαθητές μπορούν να κάνουν το ίδιο για το δικό τους site.
Ακόμα καλύτερα, οι περισσότερες από αυτές τις περιοχές, επίσης, επιτρέπουν στους χρήστες να σχολιάσουν τοποθεσίες που έχουν επισκεφθεί κι έτσι τις καθιστούν ένα εξαιρετικό μέρος για τους μαθητές να γράψουν για ένα αυθεντικό ακροατήριο για τις θέσεις που έχουν πραγματικά επισκεφθεί.
Εδώ είναι οι διευθύνσεις που πιστεύω ότι είναι πιο προσιτές για τους σπουδαστές να τους αφήσουμε να σχεδιάζουν αυτά τα είδη των εικονικών ταξιδιών (όχι κατά σειρά προτίμησης):

Tripwolf μόλις ανακοίνωσε μια αναβάθμιση του site τους που το καθιστά πολύ πιο προσιτό.
Νείλου Οδηγός
Πηγαίνετε PLANIT
Tripcart
Tripwiser
Discover America
Ταξίδια DK
Yahoo Travel
Goby
Gogobot

Geolover είναι μια νέα εφαρμογή που σας επιτρέπει πολύ εύκολα να διαλέξετε έναν προορισμό στον κόσμο. Τότε εμφανίζονται βασικά αξιοθέατα της επιλογής σας, στη συνέχεια, να επιλέξετε αυτά που σας ενδιαφέρουν περισσότερο να δείτε, και, τέλος, σας δίνεται μια μοναδική διεύθυνση url. Θα ήταν ωραίο για ένα μάθημα γεωγραφίας, και οι μαθητές να μπορούν να γράψουν γιατί επέλεξαν τους προορισμούς και τα αξιοθέατα που εντόπισαν.
Stay.com επιτρέπει στους χρήστες να εύκολα να "drag-and-drop" αξιοθέατα που θέλετε να δείτε σε διάφορες πόλεις, προκειμένου να δημιουργήσουν το δικό τους μοναδικό downloadable PDF ταξιδιωτικό οδηγό. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε το PDF, χωρίς να χρειάζεται να το καεβάσετε.
Tripline Μπορείτε να φτιάξετε λίστα μόνο τα διάφορα μέρη που θέλετε να πάτε σε ένα ταξίδι, ή ένα διάσημο ταξίδι που έχει συμβεί στην ιστορία ή τη λογοτεχνία, ή σε ένα πεδίο κατηγορίας δρομολόγιο ταξίδι, και μια δυνατότητα ενσωμάτωσης χάρτης που δημιουργήθηκε δείχνει το ταξίδι, όπου μπορείτε να προσθέσετε γραπτές περιγραφές και φωτογραφίες . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δικές σας φωτογραφίες ή απλά αναζήτηση μέσω Flickr. Επιλέον, μπορείτε να επιλέξετε ένα soundtrack για να πάει με αυτό, δεδομένου ότι παίζει αυτόματα μέσα από τα ταξίδια.
Εδώ είναι τα παραδείγματα της βόλτας του Paul Revere .Είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση, και το μόνο δύσκολο μέρος είναι ότι δεν μπορείτε να προσθέσετε φωτογραφίες μέχρι να δημιουργήσετε το ταξίδι σας και να το αποθηκεύσετε.
GeoTrio σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια εικονική περιήγηση από σχεδόν οπουδήποτε στο χάρτη. Μπορείτε να πληκτρολογήσετε διευθύνσεις ή οι τοποθεσίες και εύκολα να δημιουργήσει πολλαπλά «στάσεις» που δείχνουν τα Google Street View στιγμιότυπα της περιοχής. Μπορείτε επίσης να ανεβάσετε τις δικές σας εικόνες. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Αυτό που πραγματικά κάνει το GeoTrio να ξεχωρίζει είναι η ικανότητα να κάνει εύκολα μια εγγραφή ήχου για κάθε στάση στο χάρτη. Σε πολλές απόψεις παρόμοια με της Tripline. Ωστόσο, δεν έχει τη δυνατότητα να παρέχει αφήγηση ήχου.
Tripomatic σας επιτρέπει να δημιουργήσετε δρομολόγια για τα ταξίδια σας.
Peek είναι ένα site προγραμματισμού ταξιδιού που έχει ανακοινώσει ένα χαρακτηριστικό να το αποκαλούν "Δημιουργήστε την τέλεια ημέρα σας." Μετά την εγγραφή, η οποία γίνεται σε δευτερόλεπτα, να επιλέξετε μια πόλη ή την περιοχή που θέλετε να επισκεφθείτε. Στη συνέχεια, αρχίσετε να παίρνετε τοποθεσίες στην περιοχή που θέλετε να ξοδέψετε χρόνο.  Μέσα από τις εικόνες από τα μέρη που εμφανίζεται αυτόματα, μπορείτε να επιλέξετε ένα από αυτά και στη συνέχεια να γράψει γιατί το πήρατε. Είναι μια πραγματικά τακτοποιημένη ιστοσελίδα. Το μόνο πιθανό πρόβλημα, όμως, είναι ότι δεν λειτουργεί πολύ ομαλά σε Firefox, αλλά λειτούργησε σαν μια γοητεία στο Chrome.
Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει τους καλύτερους πόρους για την εύρεση και τη δημιουργία εικονικών Field Trips .
Mosey σας επιτρέπει να επιλέξετε μια τοποθεσία, εύκολα να επιλέξει μέρη στην περιοχή που θέλετε να «επισκεφθεί», πιάστε εικόνες από το διαδίκτυο, δείχνει τα σημεία στο χάρτη και σας επιτρέπει να προσθέσετε σημειώσεις.

 Καλό "εικονικό" ταξίδι με τους μαθητές σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...