Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΚΛΙΚ στα Ελληνικά. Επίπεδα Α1 & Α2. Εγχειρίδιο για τη διδασκαλία και την εκμάθηση της ελληνικής ως δεύτερης / ξένης γλώσσας


πηγή: http://www.greek-language.gr/

Νέα έκδοση του ΚΕΓ

  Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ανακοινώνει την έκδοση του έργου ΚΛΙΚ στα Ελληνικά. Επίπεδα Α1 & Α2, που αποτελεί ένα καινοτόμο εγχειρίδιο για τη διδασκαλία και την εκμάθηση της ελληνικής ως δεύτερης / ξένης γλώσσας.
  Το ΚΛΙΚ στα Ελληνικά. Επίπεδα Α1 & Α2 έχει πλήρως συμμορφωθεί προς τις προδιαγραφές για τα Επίπεδα Ελληνομάθειας που ισχύουν επίσημα με νόμο του κράτους από το 2010 και είναι απόλυτα εναρμονισμένο με την κλίμακα που προτείνει για όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης. Οι νέες προδιαγραφές αποτυπώνονται στον τόμο Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας: Νέο αναλυτικό εξεταστικό πρόγραμμα σύνταξη και έκδοση του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας (Θεσσαλονίκη 2013).
   Το πρώτο βιβλίο της σειράς «ΚΛΙΚ στα Ελληνικά» απευθύνεται σε εφήβους και ενηλίκους εντός ή εκτός της Ελλάδας που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με την ελληνική γλώσσα και έχουν στόχο είτε να συμμετάσχουν στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Επάρκειας της Ελληνομάθειας επιπέδου Α1 και Α2 του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, είτε να αναπτύξουν την επικοινωνιακή τους ικανότητα στην ελληνική γλώσσα.
   Σε κάθε ενότητα του βιβλίου εξετάζεται μια περίσταση επικοινωνίας και στις τέσσερις επικοινωνιακές δεξιότητες και επίσης διδάσκεται το λεξιλόγιο και η γραμματική, με αφορμή την κατανόηση του γραπτού και του προφορικού λόγου. Στο τέλος του βιβλίου παρατίθενται δύο αυθεντικά τεστ ελληνομάθειας για τα επίπεδα Α1 & Α2.
    Το ΚΛΙΚ στα Ελληνικά. Επίπεδα Α1 & Α2 εφαρμόζει τις αρχές της σύγχρονης διδακτικής, και καινοτομεί παρέχοντας στους χρήστες του βιβλίου –εκτός από τρία CD με υλικό εξεταστικό, ακουστικό, και τραγούδια– πρόσβαση στο ηλεκτρονικό «ΚΛΙΚ στα Ελληνικά», εντός της Πύλης του ΚΕΓ. Ο χρήστης του βιβλίου μπορεί να συνδέεται με τα ψηφιακά περιβάλλοντα εργασίας του ΚΕΓ και να περιηγείται σε ηλεκτρονικό συμπληρωματικό διδακτικό υλικό.
Με το παρόν έργο, το ΚΕΓ συνεχίζει την ουσιαστική του συμβολή στη διδασκαλία, εκμάθηση και αξιολόγηση της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας προσφέροντας ένα πολύτιμο και σύγχρονο εκπαιδευτικό εργαλείο.

Δείγμα του ΚΛΙΚ στα Ελληνικά. Επίπεδα Α1 & Α2 μπορείτε να βρείτε εδώ

(http://www.komvos.edu.gr/downloads/klik_sta_ellinika_enothta5.pdf)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...