Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Tolstoy Reads from ‘A Calendar of Wisdom’: Rare 1909 Recording / O Τολστόι διαβάζει από «το ημερολόγιο της φρόνησης» (σπάνια ηχογράφηση, 1909)

Leo Tolstoy at age 20, 1848
 
Πόσο διαχρονικός και επίκαιρος ο τεράστιος κλασσικός!!!
 
Ο αγαπημένος Ρώσος συγγραφέας, λίγο πριν το θάνατό του, σχετικά με το αντικείμενο-νόημα της ζωής.

"Είναι ενδιαφέρουσα μόνο για τους ανθρώπους που ασχολούνται με το έργο του αυτο-μετασχηματισμού,"
 
Την περασμένη εβδομάδα συμπληρώθηκαν 129 χρόνια από την ημέρα που ο Leo Tolstoly συνέλαβε το ημερολόγιο της φρόνησης - Tumblr-σαν επιτομή του διάσημου συγγραφέα με σκέψεις σχετικά με το νόημα της ζωής, που του χρειάστηκαν είκοσι χρόνια για να ολοκληρωθεί. Σε αυτή την σπάνια ηχογράφηση από το 1909, καταγράφηκαν τέσσερα χρόνια μετά την ολοκλήρωση του βιβλίου και ένα χρόνο πριν ο Τολστόι αποβιώσει, ο αγαπημένος συγγραφέας διαβάζει ένα απόσπασμα από το βιβλίο που μαρτυρά την καθολική επιδίωξη της αυτο-βελτίωσης:

"Ότι το αντικείμενο της ζωής είναι η αυτο-τελειότητα, η τελειότητα όλων των αθάνατων ψυχών, ότι αυτός είναι ο μόνος σκοπός της ζωής μου, φαίνεται να είναι σωστό από το γεγονός και μόνο ότι κάθε άλλο αντικείμενο είναι ουσιαστικά ένα νέο αντικείμενο. Ως εκ τούτου, το ζήτημα για το μόνο νόημα της ζωής σου είναι να κάνεις σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα αυτό που είναι επιθυμητό από εσένα, ώστε να φθάσεις στην καθολική αυτό-βελτίωση. Τέχνη, άραγε, εσύ κάνεις το σωστό;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...