Πρόκειται για φωτογραφίες του  Iain McKell. Ο φωτογράφος κατέγραψε τον νομαδικό τρόπο ζωής ανθρώπων που έγιναν τσιγγάνοι από επιλογή. Η γοητεία που άσκησε πάνω τους η συγκεκριμένη κουλτούρα εξαιτίας της ελευθερίας, της απλότητας και της ζωής κοντά στη φύση είναι ευδιάκριτη μέσα από τις φωτογραφίες του άλμπουμ «The New Gypsies».
   Χωρίς να έχουν σχέση με τους Ρομά, τα πρώτα γκρουπ των ανθρώπων αυτών σχηματίστηκαν στην Αγγλία του 1986. Άνθρωποι που εγκατέλειψαν το Λονδίνο για την  εξοχή, πολέμιοι της πολιτικής που επέβαλε η Θάτσερ, new age ταξιδιώτες που άφησαν πίσω τους τα πάντα για να ανακαλύψουν έναν καινούριο τρόπο ζωής.
   Για πάνω από μια δεκαετία ο McKell φωτογράφισε του ανθρώπους αυτούς. Ο φακός του επικεντρώνεται σε ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών, σε γονείς, σε παιδιά, σε ζευγάρια, σε μοναχικούς ανθρώπους.  Τα πορτραίτα των «νέων τσιγγάνων» αφήνουν στον θεατή μια αίσθηση ελευθερίας. Αυτή την ελευθερία που μπορείς να βρεις μόνο κοντά στην φύση μακριά από τον υλιστικό κόσμο των μεγάλων πόλεων.
 
Image

Image


 
Image

Image


Image
  
Image

 

Image
 
 
Image
 
Image

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image

Image

Image