Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Δημιουργική Γραφή: Μπαίνω στις σελίδες ενός βιβλίου και αλλάζω την ιστορία του.

Ύστερα από τρεις ημέρες βιβλιοπαρουσιάσεων από τους μαθητές της τάξης μου και τους γόνιμους διαλόγους που ακολούθησαν, προέκυψε εντελώς αβίαστα - κυριολεκτικά από τις ερωτήσεις και απαντήσεις των παιδιών - η ανάγκη για την περιγραφόμενη άσκηση δημιουργικής γραφής. Βουτήξαμε, λοιπόν, στις σελίδες του βιβλίου, που παρουσιάσαμε στην ολομέλεια των συμμαθητών μας, και αλλάξαμε την πλοκή του. Το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό γι' αυτό και το μοιραζόμαστε μαζί σας.
 
 Η Ειρήνη, αφού διάβασε ένα βιβλίο για τη ζωή και το έργο του Βαν Γκογκ, αποφάσισε να ... του κολλήσει το αυτί και να ξαπλώσει στα ηλιοτρόπιά του.
 
Η Αγάπη συναντάει τον μικρό Ρεμί τη στιγμή που ο πατριός του κ. Μπαρμπερέν τον πουλάει στον Βιτάλη. Με τον μικρό θα συνταξιδέψουν παρέα για δύο χρόνια στην Ευρώπη, που θα της φανούν σαν ... δύο ώρες, τη στιγμή που την φωνάζει η μητέρα της!
 
Ο Μανώλης μεταμορφώνει τον Σκρουτζ και τον φαντάζεται οδηγό στο φορτηγό της UNICEF!
 
Η Βιβή βουτάει στην πισίνα, βαφτίζεται Κιέλη, βρίσκει το χαμένο μαγιό και μεγαλώνει την παρέα των τεσσερισήμισι φίλων σε... πεντέμισι!!!
 
Η Εβελίνα μπήκε στις σελίδες του βιβλίου "Θα σου πω μια ιστορία, άντε δύο... άντε τρεις" κι έγινε η γατούλα της Νατάσας!
 
 Ο Μάριος, διαβάζοντας το βιβλίο της ζούγκλας, μεταμορφώθηκε σε γορίλα και έτσι βρήκε τον τρόπο να πείσει τους ελέφαντες να τον βοηθήσουν στο σβήσιμο της πυρκαγιάς, αφού ρούφηξαν όλο το νερό της λίμνης!
 
 Η Μαρία Δημητρίου κάνει βαρκάδα παρέα με τον Τέντι και προσπαθούν να αποφύγουν τα καβούρια!
 
Η Βικεντία δίνει τη δική της εκδοχή στην Ωραία Κοιμωμένη με τον γεροβάτραχο στη λιμνούλα να αλλάζει τη ροή του παραμυθιού κάπως έτσι...
 
Ναι, σωστά, το καταλάβατε! Οι ιστορίες του Ε' 3 συνεχίζονται και θα παρουσιαστούν, μόλις οι συγγραφείς τους ολοκληρώσουν τις εικονογραφήσεις τους!
 Μπορώ να αναφερθώ εκτενώς στην εύλογη παιδαγωγική υπεραξία της συγκεκριμένης δραστηριότητας. Αντί αυτού θα πω μονάχα:
 Είμαι περήφανος για τους μαθητές μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...