Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Η δυναμική Γη / «Dynamic Earth»: Amazing video NASA's Scientific Visualization Studio

 Παρακολουθήστε την προστασία του πλανήτη μας από τον ηλιακό άνεμο με τη βοήθεια της μαγνητικής ασπίδας της Γης. Δείτε πώς η ενέργεια του ήλιου οδηγεί έναν αξιόλογο πλανητικό κινητήρα, το κλίμα.
Σε αυτό το βίντεο, που αρχικά δημιουργήθηκε από το Επιστημονικό Studio Οπτικοποίησης της NASA ως μέρος μιας ταινίας πλανηταρίου πλήρους μήκους που ονομάζεται «Dynamic Earth», απονεμήθηκε η πρώτη θέση στην κατηγορία βίντεο το 2013 Διεθνούς Κέντρου Επιστήμης και Μηχανικής Visualization Challenge, που χρηματοδοτείται από το περιοδικό Science και το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών.

Ενώ η πλήρης ταινία αναδεικνύει πολλές πτυχές της πολυπλοκότητας της Γης, η συνεισφορά αυτού του αποσπάσματος απεικονίζει την τεράστια κλίμακα της επιρροής του ήλιου στη Γη, από τα ρέοντα σωματίδια του ηλιακού ανέμου και τα ρεύματα οδηγούνται από την ηλιακή θέρμανση της ατμόσφαιρας και των ωκεανών.
Η οπτικοποίηση δεδομένων σε αυτό το απόσπασμα  επιδιώκει να δείξει «ροές» - τα ωκεάνια ρεύματα, τους ανέμους, την κίνηση των παγετώνων. Χρησιμοποιώντας στοιχεία από εξελιγμένα μοντέλα της NASA, οι γραφίστες του στούντιο έχουν βρει τον τρόπο για να τονίσουν τις ταχύτητες αυτών των φυσικών φαινομένων.
Με αφηγητή τον Liam Neeson, το Dynamic Earth, που παράχθηκε και γράφτηκε από τον Thomas Lucas, έχει αποδειχθεί ότι σε όλο τον κόσμο η κατ 'εκτίμηση θεαματικότητά του υπερβαίνει τους 500.000  θεατές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...