Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Η Παναγιά η Χελιδονού / Our Lady of the Swallows

Η Παναγιά η Χελιδονού είναι ένα έγχρωμο ελληνικό graphic novel από τον Γιώργο Τσιαμάντα, βασισμένο στο ομότιτλο έργο της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ.
 
 
Μια μεγάλη συγγραφέας και ένα σημαντικό κείμενο της γαλλικής λογοτεχνίας συναντούν για πρώτη φορά την τέχνη των comics, με τη βοήθεια του crowdfunding, του πιο σύγχρονου και ταχύτερα διαδιδόμενου τρόπου χρηματοδότησης!
Την αυγή του Μεσαίωνα, ένας καλόγερος φτάνει από την Αίγυπτο στην Αττική και αγωνίζεται να αφανίσει τις Νεράιδες του Κηφισού πείθοντας τους φοβισμένους χωρικούς να τον βοηθήσουν. Όμως οι ερωτικές θεότητες της φύσης θα βρουν έναν απροσδόκητο σύμμαχο…
25_XELIDONOU tsiamantas 644x320
Στην αφήγηση της Γιουρσενάρ, μιας από τις σημαντικότερες εκπροσώπους των γαλλικών γραμμάτων, συνυφαίνονται θέματα κλασσικά όσο και συναρπαστικά.
Η ιερότητα της φύσης, που είναι η ίδια η ζωή με όλες τις αντιφάσεις της. Ο έρωτας και ο φόβος. Η μεταμόρφωση και η αναγέννηση. Η σύγκρουση και η συμφιλίωση. Η νέα θρησκεία και οι πανάρχαιες Νύμφες.
05_XELIDONOU tsiamantas 644x320Ο εικονογράφος και δημιουργός comics Γιώργος Τσιαμάντας σε συνεργασία με τον φιλόλογο Βαγγέλη Ψαριανό προχώρησαν στην απαραίτητη έρευνα, ώστε η αναπαράσταση του τόπου και της εποχής να είναι όσο το δυνατόν πιο ακριβής, προκειμένου το εικονογράφημα να αποκτήσει, εκτός από την ψυχαγωγική του διάσταση, και δυνατότητες για εκπαιδευτική χρήση, μέσα από τις εμπνευσμένες και γοητευτικές εικόνες του comic.
Περιηγηθείτε στη σελίδα μας, δείτε δείγματα του graphic novel, μάθετε περισσότερα για το πώς ξεκίνησαν όλα, για το ίδιο το διήγημα της Yourcenar, την έρευνα που επακολούθησε, τους συντελεστές, καθώς και τους υποστηρικτές της προσπάθειάς μας!
Μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε μέρος του project στο 

http://www.indiegogo.com/projects/xel... 
 
Our-Lady- of-the-Swallows is a full color, 120 page Greek graphic novel by George Tsiamantas, based on Marguerite Yourcenar's short-story of the same name. 


«Notre-Dame des Hirondelles» est un roman graphique en grec, en couleur, composé de 120 pages, illustré par Georges Tsiamantas, illustrateur des bandes dessinées. Ce roman graphique est la représentation en image du récit,au même titre, de Marguerite Yourcenar.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...