Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Oι τρεις κανόνες

πηγή: https://mythoplasieskiafigiseis.wordpress.com/
random talking  
   Κάποτε ένας κυνηγός κατάφερε να πιάσει ένα πουλί πολύ έξυπνο. Τόσο έξυπνο που μπορούσε να μιλά 70 διαφορετικές γλώσσες. Έτσι είπε το πουλί στον άνθρωπο: «Άσε με ελεύθερο κι εγώ θα σου διδάξω τρεις κανόνες της ζωής που θα σου φανούν πολύ χρήσιμοι».
«Πες μου τους κανόνες και θα σ’ αφήσω ελεύθερο», απάντησε ο θηρευτής.

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΑΡΚΑΣ: Φεύγοντας απ'την Ευρώπη (Σκέψεις και Συνειρμοί)


ΑΡΚΑΣ: Φεύγοντας απ'την Ευρώπη 


Our common past and future ...
     Καθώς αντίκρυσα τη συγκεκριμένη ... πικρή γελοιογραφία του Αρκά, ήρθε στο μυαλό μου το μουσικοθεατρικό δρώμενο για τον μύθο της αρπαγής της Ευρώπης, που παρουσίασαν οι μαθητές της περσινής Τρίτης Τάξης, στο πλαίσιο του Προγράμματος Comenius στο σχολείο μας.  (http://sykees8.blogspot.gr/2014/04/comenius-project-meeting-in-greece-313.html
  Αυτό το κανάλι της επικοινωνίας μεταξύ των δασκάλων που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα είχε πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους ίδιους, για τους μαθητές τους, για τις χώρες τους αφού είχε σαν κεντρικό ζητούμενο ένα σχολείο "γυάλινο", με ολάνοιχτους τους πόρους του στην ευρωπαϊκή μας κοινότητα, στο κοινό μας παρελθόν και μέλλον... 
H κούκλα της Ευρώπης στα χέρια των παιδιών
Doll of Europe in the hands of Children

  Με τις σκέψεις αυτές ένας κόμπος σφίγγει την καρδιά και το μυαλό μου...

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

H Φρίντα είναι παράξενη σαν κι εμένα: Μια ιστορία για τη διαφορετικότητα


πηγή: http://tvxs.gr/

 
 
 
 
 
Όταν ο Αυστραλός cartoon artist Gavin Aung Than διάβασε τα παραπάνω λόγια της Φρίντα Κάλο, σκέφτηκε όλους εμάς που παλεύουμε να ενταχθούμε στα κοινωνικά πρότυπα. Δημιούργησε μια ιστορία για τη διαφορετικότητα.

 
  Η Magdalena Carmen Frida Kahlo y Calderon (1907-1954) γεννήθηκε σε μια μικρή πόλη έξω από το Μεξικό. Στη ζωή της πάλεψε για την υγεία της, για τη θέση της στην κοινωνία ως γυναίκα και καλλιτέχνις και για την αγάπη. Στα έργα της δεν παρέλειψε να υπερτονίσει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που την έκαναν ξεχωριστή. Τα πυκνά της φρύδια έγιναν σύμβολο του ανένταχτου χαρακτήρα της και της μάχης για τα δικαιώματα των γυναικών και των αδυνάτων. Αν και οι ιστορικοί τέχνης την τοποθετούν στoυς εκπροσώπους του σουρεαλισμού, η ίδια περιγράφει την τέχνη της ως ρεαλιστική: «Δεν ζωγράφισα ποτέ όνειρα. Ζωγράφισα τη δική μου πραγματικότητα».
 
 
 


Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Καλό Καλοκαίρι με ένα ...βιβλίο!!!



ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ή ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ:

1)  "
Για τι πράγμα μιλάω όταν μιλάω για το τρέξιμο" του Χαρούκι Μουρακάμι  ΕΔΩ
2)  ¨Αξεξανδρινό κουαρτέτο" του Λ. Νταρέλ ΕΔΩ & ΕΔΩ
3)  "Αστερισμός ζωτικών φαινομένων" του Anthony Marra ΕΔΩ  
4)  "Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης_ΕΡΓΑ" ΕΔΩ  

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Το άρωμα της Γης



Μόλις έχει προσεδαφιστεί στην Γη μετά από εξάμηνη παραμονή στον Διαστημικό Σταθμό, η αστροναύτης της ESA Σαμάνθα Κριστοφορέτι απολαμβάνει κάτι που της έλειψε πολύ: την μυρωδιά ενός λουλουδιού από τις στέπες του Καζακστάν.

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

An Object at Rest - Η Ιστορία της Ανθρωπότητας μέσα από τη ...ζωή μιας πέτρας! (Animation Short Film)

Το «An Object at Rest» είναι ένα εντυπωσιακό μικρού μήκους animation  του Seth Boyden για τη ζωή μιας πέτρας και το ταξίδι της στο πέρασμα του χρόνου μέσα από την ιστορία της ανθρωπότητας. Υπέροχο για να το μοιρασθείτε με τους μαθητές σας!!!

Χόρχε Μπουκάι, Το κλειδί της ευτυχίας

  Πηγήchristostsantis.com
The_key_to_happiness_by_kuschelirmel

  Ο μύθος λέει ότι πριν ακόμα υπάρξει η ανθρωπότητα, μαζεύτηκαν διάφορα τελώνια για να σκαρώσουν μια φάρσα. Λέει ένα από αυτά: «Πολύ σύντομα θα δημιουργηθούν οι άνθρωποι. Δεν είναι δίκαιο να έχουν τόσες αρετές και τόσες δυνατότητες. Κάτι πρέπει να κάνουμε για να τους είναι πιο δύσκολο να πάνε μπροστά. Να τους γεμίσουμε διαστροφές κι ελαττώματα… Αυτό θα τους καταστρέψει».
«Προβλέπεται να έχουν ελαττώματα και διπροσωπία αλλά αυτό θα τους κάνει απλώς πιο ολοκληρωμένους. Νομίζω οτι πρέπει να τους στερήσουμε κάτι που, όπως και να ’ναι θα τους κάνει να ζουν κάθε μέρα κι από μια καινούργια πρόκληση».
«Τι πλάκα θα ’χει!!!» είπαν όλα μαζί.

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Μια περιήγηση στους ωκεανούς με το Street View-Oceans!


                  
   Μια φαντασμαγορική ξενάγηση στους Ωκεανούς της Γης, ετοίμασε η Google μέσω του προγράμματος Street View, που ταξιδεύει όλους τους χρήστες του διαδικτύου σε μερικούς από τους πιο ενδιαφέροντες όσο και επικίνδυνους βυθούς και θαλάσσια περιβάλλοντα μέσω interactive πανοραμικών εικόνων (δες εδώ). Πρόκειται για το φιλόδοξο, εν εξελίξει project του Street View, ονόματι Oceans, που σε αυτή την περίπτωση μετονομάζεται σε 'Sea View', το οποίο παρουσιάζει μοναδικά σημεία των Ωκεανών, μέσω πανοραμικών φωτογραφιών που συλλέχτηκαν με την βοήθεια ωκεανογραφικών υπηρεσιών και κέντρων μελετών, σε μια περίοδο τεσσάρων χρόνων και εμπλουτίζεται συνεχώς με νέο υλικό. Η Google φρόντισε ώστε η δημοσίευση αυτού του εντυπωσιακού σε όγκο έργου να συμπέσει με την 8η Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών - προκειμένου όχι μόνο να ξεναγήσει και να διδάξει το κοινό του Internet, αλλά και για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με την συνεχιζόμενη καταστροφή που προκαλεί το ανθρώπινο στοιχείο στο θαλάσσιο περιβάλλον. "Οι ωκεανοί είναι το σπίτι του μεγαλύτερου μέρους της ζωής επάνω στη Γη και λειτουργουν ως σύστημα μηχανικής υποστήριξης του πλανήτη, αφού ελέγχουν τα πάντα. Από τις καιρικές συνθήκες και τις βροχοπτώσεις έως και το οξυγόνο που αναπνέουμε", αναφέρει η Google στο σχετικό post στο επίσημο blog της. "Ωστόσο, παρά τη ζωτική σημασία τους, οι ωκεανοί αλλάζουν με ταχείς ρυθμούς εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών, της ρύπανσης και της υπεραλίευσης. Γεγονός που αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα".

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Φίλος είναι.... (Ορισμοί Ιστορικών Προσώπων για τη Φιλία)

       Πηγή: www.lifo.gr

  Καλό καλοκαίρι και καλό μήνα!!     

                     22 ξεχωριστές δηλώσεις για τη φιλία. Από τον Αριστοτέλη μέχρι τον Νίτσε κι απ' τον Πετράρχη μέχρι τον Τζιμ Μόρισον   

                                             Φίλος είναι κάποιος που σου δίνει πλήρη ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου.
 Jim Morrison
 
 
                   Φίλος σου είναι ο άνθρωπος που ξέρει τα πάντα για σένα και παρόλα αυτά ακόμα του αρέσεις.
 Elbert Hubbard 
 
 
                                                 Ο έρωτας ξεγυμνώνει τα σώματα· η φιλία ξεγυμνώνει τους χαρακτήρες.
C. S. Lewis
 
  
                                                     Είναι φίλος μου όποιος μιλάει καλά για μένα πίσω από την πλάτη μου.
Thomas Fuller 
 

         Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.
Walter Winchell 
 
 
Οι σιωπές κάνουν τις πραγματικές συζητήσεις μεταξύ φίλων. Αυτό που μετράει δεν είναι να μιλάς, αλλά να μη χρειάζεται να μιλήσεις.
Margaret Lee Runbeck 
 

Εκτιμώ τον φίλο που βρίσκει χρόνο για μένα στην ατζέντα του, αλλά βασίζομαι στον φίλο που δεν συμβουλεύεται την ατζέντα του για μένα.
Robert Brault  


 Σκέψου αν θα αισθανόσουν άνετα να δώσεις το κλειδί του σπιτιού σου στους δυο καλύτερούς σου φίλους. Αν όχι, βρες άλλους καλύτερους φίλους.
H. Jackson Brown 
 
 
Αληθινός φίλος είναι αυτός που παραβλέπει τις αποτυχίες σου και αντέχει τις επιτυχίες σου.
 Doug Larson
 
 
  Ένας πραγματικός φίλος ποτέ δεν μπαίνει στον δρόμο σου εκτός και αν πηγαίνεις προς τα κάτω.
Arnold H. Glasow
  

Μην κάνεις φίλους αυτούς που σε κάνουν να αισθάνεσαι άνετα, αλλά αυτούς που θα σε αναγκάσουν να ανεβάσεις το επίπεδό σου.
 Thomas Watson 
 

 Διέκοψα τη φιλία μου με δύο ανθρώπους. Με τον ένα γιατί ποτέ δεν μου μίλησε για τον εαυτό του. Και με τον άλλο, επειδή ποτέ δεν μου μίλησε για τον εαυτό μου.
 Nicolas Chamfort  

 Μην τρέφεις αυταπάτες ότι η φιλία σου δίνει το δικαίωμα να γίνεσαι δυσάρεστος σ’ αυτούς που είναι κοντά σου. Όσο πιο στενή είναι η σχέση σου με κάποιον, τόσο πιο απαραίτητο είναι να είσαι διακριτικός και ευγενικός.
 Oliver W. Holmes  

 
Αυτό που κάνει κάποιον φίλο μας είναι το να αγαλλιάζει με τη χαρά μας και όχι το να υποφέρει με τα βάσανά μας.
Friedrich Nietzsche  

 
Οι υποψίες είναι ο καρκίνος της φιλίας.
 Πετράρχης  


 Το να περπατάς με έναν φίλο στο σκοτάδι είναι καλύτερο από το να περπατάς μόνος στο φως.
Helen Keller  

Ένας φίλος σ’ ολόκληρη τη ζωή είναι αρκετός. Δύο είναι πολλοί. Τρεις είναι σχεδόν αδύνατον.
Henry Adams  


 Υποθέτω ότι δεν έχεις πολλούς φίλους. Ούτε κι εγώ. Δεν εμπιστεύομαι αυτούς που λένε ότι έχουν πολλούς φίλους. Είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι δεν ξέρουν πραγματικά κανέναν.
Carlos Ruiz Zafón  

 
Αυτός που είναι φίλος με όλους δεν είναι φίλος σε κανέναν.
Αριστοτέλης  


Ένα μοναδικό τριαντάφυλλο μπορεί να είναι ο κήπος μου... ένας μοναδικός φίλος, ο κόσμος μου.
Leo Buscaglia  

 
Αν γίνεις φίλος με τον εαυτό σου, δεν θα είσαι ποτέ μόνος.
Maxwell Maltz  

 
Δεν υπάρχουν ξένοι εδώ· μόνο φίλοι που δεν έχεις γνωρίσει ακόμα.
William Butler Yeats  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...