Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Το …πιο γλυκό ψωμί από τους μαθητές του Τμήματος Ένταξης!

received_881658721932720_resized
Παραστατικό manual για το πώς!
Η αποτελεσματική διδασκαλία των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες αποτελεί πρωταρχικό στόχο του σχολείου μας. Με τη λειτουργία τουΤμήματος Ένταξηςπιστεύουμε ότι συμβάλλουμε θετικά προς την κατεύθυνση αυτή βοηθώντας, στηρίζοντας και ενισχύοντας τους έντεκα μαθητές και τις μαθήτριες με μαθησιακές δυσκολίες να αλλάξουν τη δύσκολη γι’ αυτούς καθημερινή σχολική πραγματικότητα και να την δουν με μια πιο αισιόδοξη ματιά!
 
received_881658731932719_resized
Ζ… όπως ζύμη!
received_881658748599384_resized
«Γλυκό (ψωμί) σου ζύμωνα, για να ξεχνάς τις λύπες, τα λόγια που περίμενα ποτέ δε μου τα είπες». Νίκος Γκάτσος
 
 
Ψυχή αυτής της προσπάθειας αποτελεί η Όλγα Σουρίδη, υπεύθυνη του Τ.Ε. για την οποία νιώθουμε τυχεροί που από φέτος βρίσκεται μαζί μας. Όλοι μαζί – γιατί η συνεργατική κουλτούρα φρονώ ότι αποτελεί το βασικό πλεονέκτημα του σχολείου μας – αλλά περισσότερο η υπεύθυνη του Τ.Ε.,  δίνουμε στα παιδιά να καταλάβουν πως δεν υπάρχει τίποτε κακό στο να είσαι διαφορετικός και πως αυτό που φαίνεται σαν μειονέκτημα, μπορεί πολλές φορές να είναι χάρισμα…Η συμμετοχή των μαθητών στο Τμήμα ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους καθώς τους προσφέρει δεξιότητες που μέχρι τότε δεν είχαν στην κατοχή τους και αυτό σταδιακά τους αναγνωρίζεται και μέσα στην τάξη με αποτέλεσμα να κερδίζουν εκ νέου την αυτοεκτίμησή τους.
received_881658801932712_resized
«Σκύβω της γης και σαν ψωμί φιλώ το μυρισμένο χώμα» Ν. Καζαντζάκης

Στην αρχή της εβδομάδας, λοιπόν, οι μαθητές του Τ.Ε. ζύμωσαν και έψησαν το πιο γλυκό ψωμί! Όόόόό,τι βιώνεται γράφει ανεξίτηλα στην καρδιά και το μυαλό… γίνεται Α-λήθεια, δηλαδήΜνήμη και επιστρέφει Παντοτινά! Το Σχολείο της καρδιάς μας είναι εδώ!!!
Συνεχίζοντας λοιπόν….
received_881658851932707_resized
Η ειρήνη … είναι το ζεστό ψωμί στο τραπέζι του κόσμου Γ. Ρίτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...